Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Eserkent Sosyal Tesisleri için başvurular cuma son

Ankara ilinin Mamak ilçesinde yer alan Eserkent Sosyal Tesisleri projesindeki konutlar, yeni evli çiftler ve 65 yaşın üstündeki yurttaşlara ayda 100 liraya kiraya verilecek. İnşa edildiği 2002 yılından beri atıl durumda kalan ancak Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen daireler, aylık geliri 3 bin liranın altında olanlara 100 liraya kiraya verilecek. Azami maaş sınırı, enflasyon artışı oranları dikkate alınarak yenilenecek. Aylık 100 liralık kira bedeli ise 3 ile 6 ay arasında bir gerçekleştirilecek.

Söz konusu projedeki daireler, bir oda ve bir salona sahip durumda olup 45 metrekarelik büyüklüğünde bulunuyor. Ayrıca, 15 Ocak’a kadar başvuracak vatandaşların, üzerine ait konutu bulunmaması gerekiyor.

Başvurular cuma günü sona erecek

Eserkent Sosyal Tesisleri içerisinde yer alan daireler için başvurular, önümüzdeki cuma günü sonlanacak. Başvuruların bitmesine beş gün varken başvuru yapmak isteyen yurttaşlar, başvuru formunun ve yanında istenen belgelerin de çıktısını alarak mesai saatleri içerisinde Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi Başkanlığına veya Ankara Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası A blok 18 nolu bankoya teslim etmesi gerekiyor.

Eserkent Sosyal Tesisleri için diğer koşullar

Gelir, medeni durum ve mülkiyet bilgileri ile diğer gerekli belgelerini başvuru esnasında sunacak olan yurttaşlar, konutlardan 2 yıl süreyle yararlanabilecek. Ancak bu süre, zorunlu durumlarda encümen kararıyla bir yıl uzatılabilecek. Öte yandan konutun başkasına devredilmesi mümkün olmayacakken konutlardan yalnızca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yararlanabilecek.

Öte yandan başvuru sayısının fazla olması durumda ise gelir düzeyi daha düşük olanlara öncelik tanınacak olup kura yöntemine gidilecek. Belediyenin sosyal konutları için başvuruda bulunacak olanların en az 6 aylık Ankara ikametgâhına sahip olması gerekli.

Ayrıca, dairenin elektrik, su, doğal gaz, telekom, gibi fatura bedellerinin yanı sıra binanın ortak giderleri, konut sakinleri tarafından karşılanacak.

Eserkent Sosyal Konutları ayda 100 liraya kiraya verilecek

İletişim: +90312 507 26 33

İletişim: Başkent 153