Kategoriler
Emlak Haberleri

Eskişehir kredili konut satışında hareketlilik yaşıyor

Eskişehir üzerindeki durgunluğu nihayet bir kenara bıraktı. Emlak sektörü açısından düşüş yaşanan şehirde, konut piyasası büyük hareketliliğe sahne olmuştur. Buna göre, haziran ayı içerisindeki konut satışı bin 501 adet olarak belirlendi.

Eskişehir konut satışlarını yükseltiyor

1 Haziran 2020 tarihinde pandemi dönemini geride bırakan ve normalleşen Türkiye, kamu bankalarınca uygulanan düşük faizli konut kredisi fırsatına gözlerini açtı. Gayrimenkul üzerinde yaşanan durgunluğun atılması adına yapılan bu girişim, “tarihi indirim” sloganıyla birlikte vatandaşlar arasında kısa sürede yayılmıştır.

Geçtiğimiz aylarda sosyal izolasyon sürecinde konut satışlarının yerinde saydığı Eskişehir’de, Haziran ayı itibariyle konut satışları gerçekleşti. Sıfır el konutta yüzde 0,64 faizi ve ikinci el konutta yüzde 0,74 rakamlarını duyan vatandaşlar soluğu bankalarda aldı. Böylece Haziran ayına, Türkiye geneli gibi iyi bir giriş yapan Eskişehir, bin 501 konutun el değiştirmesine sahne oldu.

Kira ödeme derdi geride kaldı

Eskişehir’de yüksek rakamlı kiraların dert olduğu bilinirken, hükümet teşvikli düşük faiz oranları vatandaşa ilaç gibi geldi. 2 Haziran’dan itibaren kira ödeme derdini geride bırakmak isteyenler hızla bankaların yolunu tuttu. Bazıları sadece yatırım yapma maksadıyla yola çıkmış ve istediği sonuca kısa sürede ulaşmıştır. Böylece Eskişehir’de konut satışları Haziran ayı itibariyle sıkı bir hareketlenme yaşadı.

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, bölge üzerindeki 5 bin 235 konutun satışı gerçekleştirildi. Bu toplam değerin arasından ilk sırada yer alan Eskişehir, 2 bin 538 konutun satışını gerçekleştirirken, ikinci olarak bilinen Afyonkarahisar ise bin 168 konutu elden çıkardı. 993 konutun Kütahya’dan, 318’inin ise Bilecik’ten satışı yapıldı. Bu satışların 2 bin 938’i düşük faizli kredi sisteminden yarar sağlamıştır. Eskişehir’de ise satışı gerçekleştirilen bin 501 konutun düşük faizli kredi oranlarından yararlandığı biliniyor.

Webtapu giderek kullanımını yaygınlaştırdı

Yeni tip koronavirüs (covid-19) tedbirleri arasında dijital dünyaya yüzünü dönen Türkiye, taşınmazların işlemlerine dair süreci tehlikesiz hale getirmek adına Webtapu hizmetini aktif etti. Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü çoğu işlemin buradan devam ettiğini bildirirken, müdürlüklerde yaşanacak olan hastalık riski ortadan kaldırıldı. Gerektiği yerde işlemler webtapu.tkgm.gov.tr adresinden kolaylıkla yapılabiliyor. Tapu için gerekli olan imza işlemlerinde ise Alo 181’den randevu almak ve müdürlüğe gitmek gerekmektedir.