Kategoriler
Gündem

Esnafa kira ve hibe desteği resmi gazetede yayınlandı

1 milyon 239 bin 438 esnafa toplam 3 ay süre ile verilmesi planlanan destek paketinin usul ve esasları belirlendi ve resmi gazetede yayınlandı.  Resmi gazetede yer alan karara göre, Ticaret Bakanlığı’nın belirlediği sektörlerde faaliyet gösteren esnaflara hibe ve kira yardımı yapılacak.

Başvurular nereye yapılacak?

Yapılacak destek kapsamında başvuru yapanlardan bazı bilgiler istenecek. Bu kapsamda başvuruda bulunanlardan iş yerinin aylık kira bedeli, açık adresi, işyerini kiralayanın kimlik bilgilerini başvuruda beyan etmesi istenecek. Destek paketinin destek süresi 2021 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarında gerçekleştirilecek. Destek başvuruları ve itirazlar ise www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden yapılabilecek.

Yardım tutarı ne kadar olacak?

1 milyon 239 bin 438 esnafa toplam 3 ay süre ile ayda 1.000 TL destek ödemesi yapılacak. Yapılacak destek kapsamında 3 ay süre ile kira yardımı da verilecek. Verilmesi planlanan  kira tutarı ise büyükşehir ve diğer iller olarak farklılık gösteriyor.

Esnafa kira ve hibe desteği kapsamında büyükşehirlerde buluna esnaflara aylık 750 TL kira yardımı yapılacak. Diğer illerde yer alan esnafa ise aylık 500 TL kira yardımı yapılacak.

İtirazlar nereye yapılacak?

Destek programı başvuru süresi, 10 günden az olmamak üzere Bakanlık tarafından belirlenecek. Başvuru reddedilen esnaf ret edilen tarihinden itibaren 10 gün içinde Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’ne itiraz edilebilecek. İtiraz sonucu esnafın destek başvurusunun uygun bulunması halinde ilgilinin banka hesabına destek ödemesi yapılabilecek.

Exit mobile version