Kategoriler
Güncel Gündem SonDakika

Esnafa ve halka müjde: Kira ve KDV indirimi

Kurban Bayramı öncesinde, KDV ve stopaj indirimleri duyuruldu. Sinema, tiyatro ve müzenin yanı sıra yeme ve içme, konaklama hizmetlerindeki vergi oranı, yüzde 8’den yüzde 1’e indirildi. Öte yandan kira stopajı da düşürüldü.

Kurban Bayramı öncesinde öncelikle esnafı olmak üzre hemen hemen herkesi sevindirecek haber, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, KDV ve stopaj indirimlerini duyurdu. İndirimin bu yılın sonuna kadar geçerli olacağı belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanı’nın açıklamasına göre KDV ve stopaj bedelleri yüzde 10 oranında düşürüldü. Bakan Berat Albayrak, indirim kapsamında yüzde 18 oranındaki KDV’nin yüzde 8 seviyesine düşürüldüğünü, kira stopajı indiriminin ise yüzde 20’den yüzde 10’a indirildiğini paylaştı.

KDV indirimleri hangi alanlarda geçerli?

Bakan Albayrak, KDV ve iş yeri stopajı indirimlerini aktardı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan tabloya göre KDV indirimleri; iş yeri kiralamarı, yolcu taşımacılığı, küçük ev aletlerinin bakım ve onarımı, sanatsal ve kültürel faaliyetler, düğün ve nikah organizasyonları; konut temizliği, bakımı ve onarımı; terzi, ütü ve kuru temizleme hizmetlerindeki KDV oranı, yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldü.

Yeme ve içme; sinema ve tiyatro, konaklama hizmetlerindeki veri indirimi yüzde 8’den yüzde 1’e  düşürüldü. Bu hizmetlerdeki düşüş, yüzde 7 oranında oldu. İş yeri kira stopajları da yüzde 20’den yüzde 10’a indirildi.

İndirimler, 2020 yılının sonuna kadar geçerli olacak.

Albayrak paylaştı

Sosyal medya üzerinden indirimleri paylaşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak şöyle dedi:

“Bayram öncesinde başta esnafımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza müjdemiz var:

İş yeri kira stopajını %20’den %10’a; yolcu taşımacılığı, düğün, nikah organizasyonu, konut bakım onarımı, tamir, kuru temizleme, terzilik gibi esnaf hizmetlerinde KDV’yi %18’den %8’e indirdik.

Exit mobile version