Kategoriler
Ekonomi Gündem

Euro değer kaybetti… 24 Ocak döviz kurları

Uzmanlar, EUR/USD paritesinin değer kaybettiğini belirtiyor. Avro/TL dünkü kapanışta değer kaybetti. Yapı Kredi Yatırım, Avrupa Merkez Bankasından (AMB) gelen açıklamaların dolar kuruna ilişkin talebin sınırlı seviyede artırdığını, bu durumun avroyu zayıflattığını belirtti. AMB, ocak ayına ilişkin toplantısında yüzde 0,5 oranında olan mevduat faizinde değişikliğe gitmedi.

Toplantı sonrasında basın açıklamasında konuşan AMB Başkanı Christine Lagarde, avro bölgesinde büyümeye dair risklerin aşağı yönlü hareketini sürdürdüğünü açıkladı. Alan Yatırım, Lagarde’ın bu açıklamasından sonra avro kurunun değer kaybettiğini; dolar endeksinin ise yönünü yukarı çevirdiğini kaydetti. Alan Yatırım’ın açıklamasına göre, dolar endeksi 97,40 seviyelerinden 97,870 seviyesine kadar arttı. 

Dünkü kapanışında, avro kuru, lira karşısında yüzde 0,09 oranında değer kaybetti. Alan Yatırım, avronun lira karşısındaki orta vadeli düşüş trendini ve kısa vadeli yükseliş trendini sürdürdüğünü kaydetti. Alan Yatırım, ” EURTRY paritesinde kısa vadeli direnç seviyeleri 6.5900 ve 6.6200’de, destek seviyeleri ise 6.5600 ve 6.5300’de bulunmaktadır.” ifadesini kullandı.

Dünkü kapanışta, euro kuru, lira karşısında değer kaybederken dolar kuru ise günü yüzde 27 oranındaki yükselişle tamamladı. Alan Yatırım, dolar/TL paritesinde 5.9300 seviyesi ile 5.9000 seviyesinin destek konumunda olduğunu kaydederken 5.9500 seviyesi ile 5.9700 seviyesinin direnç konumunda olduğunu bildirdi.

TL değer kazandı

Alan Yatırım, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın son açıklamalarının lirada değer kazancı oluşturduğunu bildirdi. Uysal’ın konuşmalarının piyasalar tarafından olumlu yönde algılandığını aktaran Yapı Kredi Yatırım ise Para Politika Kurulunun faiz indirimi kararının reel faizi eksiye düşürdüğünü aktardı.

Yapı Kredi Yatırım “Negatif reel faiz seviyesine inilmesinin TL’yi bir miktar korunaksız bırakabileceğini söylemek mümkün. Başkanın açıklamalarının bu açıdan dengeleyici etki yaptığını söyleyebiliriz. Libya ateşkesinin ihlal edildiği haberleri ise TL lehine havayı zayıflatıyor.” açıklamalarında bulundu.

Dolar kaç TL? 24 Ocak Cuma

Haftanın son işlem gününde dolar kaç TLEuro ve İngiliz sterlini hangi seviyelerde izliyor? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre saat 11.22’den itibaren döviz kurları şöyle:

Dolar 5,93 lira, avro 6,56 lira, sterlin 7,79 lira seviyelerinden işlem görüyor.