Kategoriler
Gündem SonDakika

Euro haftalık bazda değer kaybetti… Döviz kurları kapanış fiyatları

Yeni Tip Koronavirüs salgınına yönelik endişeler, küresel piyasalardaki risk iştahını azaltırken güvenli liman arayışı, yatırımcıları altına yönlendirdi. Altın fiyatlarıyla birlikte avro kuru da dolar karşısında güç kazandı. Geçtiğimiz haftanın başına kadar zayıf seyrini sürdüren dolar endeksi (DXY), yeniden güç kazanmaya başladı. Bununla birlikte altın fiyatları da gerileme kaydetti.

DXY’deki güç kazancı, EURUSD paritesine düşüş olarak yansırken söz konusu gerileme, avro/TL‘de de görüldü.

Lira karşısındaki dolar ve İngiliz sterlini, değer kazancını sürdürürken avro kuru, haftalık bazda düştü. Lira karşısındaki Amerikan doları, haftalık bazda yüzde 1.3 yükseldi. Kur, aylık bazda da yüzde 3.66 kazandı. USDTRY paritesindeki yükseliş, bir yıl içinde yüzde 35.1 oranında.

Avro değer kaybetti

Dolar karşısındaki kazançlarını geri euro, lira karşısında da değer kaybetti. Analistler, TCMB’nin repo faizine ilişkin beklenmeyen kararının lira varlıklara olumlu yansıdığını belirtirken avro/TL, bir hafta içerisinde yüzde 0.46 düştü. Lira karşısındaki euro kurunun aylık kazancı yüzde 2.19 oldu. EURTRY paritesi, yıllık bazda ise yüzde 43.86 yükseldi.

Lira karşısındaki İngiliz sterlini de haftalık bazda yüzde 0.19 kazandı. Aylık bazda yüzde 0,5 yükselen sterlin kurunun yıllık bazdaki kazancı yüzde 40.04 oldu.

Döviz kurları kapanış değerleri

Lira karşısındaki ABD doları, cuma günü, önceki kapanışının yüzde 0,46 üstünde işlem gördü. Avro da yüzde 0,09 kazanırken pound kuru, yüzde 0,68 kazandı. Gün içerisinde en düşük 7,5122 seviyesini gören USDTRY paritesi, 7,6870 seviyesine kadar çıktıktan sonra kapanışını 7 lira 66 kuruş satış fiyatıyla yaptı.

Serbest piyasada 8,7728 seviyesiyle 8,9420 seviyesi arasında işlem gören euro/TL‘nin kapanıştaki satış fiyatı, 8,9115 seviyesindeydi. GBPTRY ise cuma günü en düşük 9 lira 59 kuruşu, en yüksek 9 lira 78 kuruşu gördükten sonra kapanışta 9 lira 78 kuruş satış fiyatıyla işlem gördü.

Haftanın en fazla değer kazanan kuru

Suudi Arabistan Riyali, haftalık bazda yüzde 1.24 yükselerek geçtiğimiz haftanın en çok değer kazanan kuru olarak kayda geçti. Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi yüzde 1.23 yükselişle ikinci sıraya yükseldi.

Üçüncü sırada ise yüzde 1.22 değer kazancıyla Hong Kong doları yer aldı.

Taşınmaz Haber, Döviz.com