Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

Ev alana devletten para desteği

Devlet ilk evine alan kişilere para desteği olarak 31 bin 149 lira vereceğini açıklamıştır. Konut hesabı ile 5 yıl birikim yapan evini aldığında 31 bin 149 lira ile devlet yardımı almaktadır. Bu yardım genel olarak evini yeni alan kişilere yardım amaçlı verilen bir destektir. Bu şekilde evini almakta yardımcı olan devlet kişilere büyük miktarda bir yardım düzenlemiştir.

Devletten büyük bir yardım

Evini yeni alan ve bankadan hesap açarak 3 ve 5 yıl arasında düzenli birikim yapan kişiler için yardım geçerlidir. Bu yatırımı yapan kişilere ilk evini aldıklarında devlet maddi olarak destek sağlamaktadır. Düzenli olması şartı evini kurmak isteyen kişiler için gerekli bir şarttır ve yapan kişilere bu yardım sağlanmaktadır. Desteğin tutarı net olarak 31 bin 149 lira olarak açıklanmıştır. Bu şekilde yeni ev alan kişiler yardımdan yararlanabilecektir. Bu yardım devlet kapsamında yeni ev alan kişilere uygulanacağı gibi oldukça büyük destek olarak sayılabilir.

Yeni ev alanlara Devlet para desteği yapıyor

Ağustos 2016’da hayata geçen bu konut hesapları uygulamasında tutarlar her yıl yeniden değerlenme oranında artmaktadır. Bu yıl 100 de 9,11 oranında artış gerçekleşmiştir. Yıldan yıla artan bu oran bize istatistiksel veriler sunmaktadır. Yeni ev alanlara konut desteği veren devlet bu verilere dikkatli bir şekilde bakarak tutarı hesaplamaktadır. Ayrıca konut miktarı olarak hesabı aylık en az 519,16 lira, en çok ise 5 bin 191 lira yatırılması gereklidir. Bu şart devlet yardımı için önemli bir şartları ve gereklidir. Bu şekilde şartı uyulduğunda devlet yardımından yararlanılabilir. Katılımcılar hesabın açılış tarihinde 62 bin 298 lira 36 kuruş getirebilmektedir. Devlet ise konut desteği bakımından 31 bin 149 lira yardımda bulunmaktadır. Bu şekilde yardımda bulunan devlet sizlere genel kapsamda yardım eder.

Bu şekilde yeni ev alan kişiler için bu destek devlet tarafından verilmektedir. Konut desteğinden yararlanmak isteyen kişiler 3 ve 5 yıl arasında bu destekten yararlanmak amacıyla bankasına düzenli olarak para yatırılmalıdır.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…