Kategoriler
Proje Haberleri

Ev alana ve evlenene destek başlıyor – En Kocaeli

Ev alacak ve evlenecek olanlara destek olmak amacı ile konut ve çeyiz hesabı yaşama geçirilmişti. Söz konusu olan konut ve çeyiz hesaplarından ilk ödemelerin yeni yıldan önce yapılması planlanmakta.

Bahsi geçen destek ile birlikte konut hesabına toplamda 7 bin katılımcı başvurdu. Aynı şekilde evlenecek çiftlere destek olmak amacı ile açılan çeyiz hesabına da gelen katılımcı sayısı 20 bine ulaşmış durumda. Söz konusu olan çeyiz hesabı 9 bin TL’ye çıkarıldı.

Devlet, hem çeyiz hem de konut hesabına yıl içerisinde yaklaşık olarak 260 milyon TL destek sağladı.

2020 yılı içerisinde konut ve çeyiz hesabına benzer farklı hesapların da yaşama geçirilmesi planlanıyor. Bahsi geçen hesaplar sayesinde harcama yapmadan önce tasarruf desteklenmesi amacı sağlanıyor. Söz konusu olan kurumlar ile iş birliği yapılarak vergisel olarak teşvikler uygulanıyor ve bu şekilde potansiyel alanlar belirleniyor. Ek olarak da bankalarla yapılan görüşmeler sonucunda fizibilite çalışmaları sağlanacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, konu ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı sunum sırasında “Bu kapsamda halihazırda sistemde yaklaşık 7 bin katılımcımız ve 110 milyon TL birikmiş tasarruf bulunuyor.” dedi.