Kategoriler
Emlak Haberleri Gündem

Ev Sahiplerinin Şaşırtıcı İstekleri Pes Dedirtti!

Pandemi döneminde insanlar yaşam alanlarını değiştirdiler. İnsanlar şehir merkezlerinden uzak bölgelere geçiş yaptı. Evlerini kiraya vermek isteyenler de bunula birlikte hayrete düşüren şartlar öne sürmeye başladılar.
Coronavirüs ile birlikte kiralık konut fiyatlarındaki artış göze çarpıyor. Kiralık konut sayısı, konut arzı azaldığı için talepleri karşılayamıyor. Yeni konut üretimi yavaşlaması ve yatırım için alınan ev sayısının azalması, kiralık konut oranlarındaki artışlara neden olarak gösteriliyor.
Fiyatlardaki yükselişe ek olarak son zamanlarda kiralık konut ve işyeri ilanlarında pandemi etkisiyle ev sahiplerinin çok daha özenli davrandıkları ve farklı detaylar öne sürdükleri belirleniyor.

“MAL SAHİPLERİ İŞİ GARANTİYE ALMAK İSTİYOR”

Kiralık ev sahipleri kiracıların maaş borçlarını istiyor. Kurumsal ya da özel sektörde çalışmasına da dikkat ediyor. Ayrıca birkaç kirayı peşin istiyor. Buna pandeminin de sebep olduğunu söylemek mümkün.
Bu konuyla ilgili İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı şunları söylüyor. Nizamettin Aşa mülk sahiplerinin ilginç isteklerde bulunduğunu belirtiyor. Titiz davranış sergileyen mülk sahiplerinin kendilerini garantiye almak istediklerini de belirtiyor. Ayrıca kanunen 3 aylıktan fazla kira depozitosu alınmasının da kanunen aykırı olduğunu belirtiyor.

Emlak Komisyoncuları Oda Başkanı da Konuştu

İZEKO İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu şunları belirtiyor. Kitapçıdan maaş bordrosu ya da şirket yazısı isteniyor. Uzun yıllar boyu emlakçılık işiyle uğraşan kişiler de artık kime ev verilip verilmeyeceğini iyi biliyor. Mal sahipleri de bu yüzden emlakçılara güveniyor. Yaz için kiralanan yazlıklardan da peşin para alıyor. Ayrıca dükkan kiracılarının daha sıkıntılı olabileceğini de belirtiyor. Pandemi nedeniyle çok sayıda boşta kalan dükkan mevcut.
Uzmanlara göre ise pandemi bahçe katlı evlere ilgiyi çoğalttı. Sosyal imkanların rahatlığıyla birlikte ev fiyatları ona göre fiyatladı.

Exit mobile version