Kategoriler
Emlak Haberleri

Ev satın alma bütçesi 500 bin liranın altında

Yapılan araştırmaya göre ev satın alma için konut arayan her 10 kişiden 7’si bütçesini 500 bin liranın altında olduğunu belirlenmiştir. Konut almak için 25-40 yaş grubu 250-500 liralık bütçeleri arasında ev satın almaktadır. %39’luk oranla 55 yaş üzeri bu rakamı 500 bin lirayı aştığı görülmektedir. Türkiye’nin konut satışlarının Nisan’da yüzde 124,1 artışla 96 bine dayanması artışa neden olmuştur. Gayrimenkul platformunun da yapılan araştırmaya göre bütçe ve yaş gruplarına göre bütçe kategorilendirilmiştir.

Türkiye genelinde satılık daire bütçe dağılımı

Bu konu hakkında detaylı bir araştırma yapılmıştır. Türkiye genelindeki satılık bütçe dağılımına bakıldığında ev alanların yüzde 24’ünün bütçesi 250 bin liradan az olmaktadır. Yüzde 46’sının 250 bin-500 bin lira arasında olduğu belirlenmiştir. Bununla birlikte satılık ev arayanların yüzde 22’sinin bütçesi 500 bin ile 1 milyon arasındadır. %8 bütçesi 1 milyondan fazladır. Bu şekilde Türkiye genelinde ev satın almak isteyen kişilerin dağılımını görmekteyiz.

Ev Satın Alma Bütçesi Yaş İlerledikçe Artıyor

Yaş guruplarına göre bütçelere bakıldığında 18-24 yaş arasındaki grup 250 bin liranın altında bir ev satın alma bütçesi kenara ayırmaktadır. %40 ise 250 bin-500 bin lira arasında bir bütçe belirlemiştir. Ayrıca aş aralığı ilerledikçe bu bütçenin arttığı anlamına gelmektedir. 25 – 40 yaş arasındaki grup en çok 250 ve 500 bin lira arasında bütçe ev için ayırmaktadır. Yüzde 54’ü 500 bin liranın üzerinde bir bütçesi ev almak için vardır. Aynı zamanda en yüksek grup ise yüzde 49’luk oranla 55 yaş üzerinde kesim olmuştur. Bu şekilde yaşa bağlı artışın genel oranda incelemesini yapabilirsiniz.

Ev Satın Alma Bütçesi Yetmeyenler Kiralık Ev Bakıyor

Nisan ayı velilerinin genel olarak değerlendirilmesine bakılmıştır. Nisan ayında ele alınan satılık bütçe dosyalarına bakılmıştır. En çok arama 250 bin lira ile 500 bin lira arasındaki daireler için yapılmaktadır. 500 bin liranın altındaki daire arayan grupta tüm kullanıcıların yüzde yetmişini oluşturmaktadır. Bu gruptaki satılık ilanlar tüm ilanları yalnızca %55’ini oluşturuyor. Satılık piyasasındaki bütçesine göre konut bulamayan kişiler vardır. Buna göre bu kişiler kiralık konut bakmaktadır. Ayrıca kiranın tutarını arttıran bir faktör olarak da söyleyebiliriz.

Günümüzde konut alımında olan değişiklikler ve güncel olarak kişi tercihlerini genel olarak bakabilirsiniz. İncelediğiniz bu habere göre de konut tercihinde bulunabilir ve hangi kesimden olduğunuzu bütçenizle belirleyebilirsiniz.

Daha fazla güncel haberi için tıklayınız…