Kategoriler
Emlak Haberleri Gündem Manşet

Ev satmak için danışmana ihtiyacınız olabilir

Ev satmak detaylı ve uzun soluklu bir işlem olurken satıcının kendi evini uzman yardımı almadan satışa sunması birçok riski beraberinde doğuruyor. Konut sahibinin kendi evini yardım almadan satması ilk bakışta daha avantajlı gibi görünse de alanında deneyimli ve geniş değerlendirme kriterlerine sahip olan bir gayrimenkul danışmanından yardım almak olası problemlerin önüne geçiriyor.

Gayrimenkul şirketi RE/MAX’in blog sayfası olan emlaktabugün.com’da yer alan bilgilere göre; deneyimsiz ve konu hakkında yeteri kadar bilgisi olmayan kişilerin evini yardım almadan satması; yanlış fiyatlandırma, yanlış zamanlama veya gelen teklifleri yanlış değerlendirme risklerini barındırdığı gibi resmî işlemlerde de problem yaşama gibi sonuçları doğurabiliyor.

Bunların yanı sıra, konut sahibinin deneyimli olmaması, gasba uğrama gibi güvenlik risklerini de barındırıyor. Güvenlik risklerinin dışında, potansiyel alıcı, almayı düşündüğü evi sıklıkla görmek isteyebilir ve bu durumda satıcı, potansiyel müşterisine yeterli ilgiyi gösteremeyebilir.

Güvenlik riski oluşturabilir

Yardım almadan ev satmak güvenlik risklerini barındırıyor. Yanında profesyonel biri olmadan satıcının potansiyel alıcıyı kişisel eşyalarla dolu satılık bir eve alması güvenlik riski taşıyor. Dairenin içi boş olsa bile tanınmayan kişiyle baş başa kalmak gasba uğrama gibi riskleri barındırıyor.

Danışmadan ev satmak zaman kaybı doğurabilir

emlaktabugün.com’da yayımlanan videoya göre, ev satmak konusunda yeterli bilgisi olmayan kişilerin yardım almadan hareket etmesi; potansiyel müşterilerini ikna etmeye çalışırken zaman kaybetmesine ya da hızlı bir karar alıp zarar etmesine neden olabiliyor.

Yanlış fiyatlandırma sonucunda konut sahibi, yüksek fiyat vererek potansiyel müşterileri kaçırabilir ya da düşük fiyat teklifi sunarak evinin piyasa değerinin çok altında satabilir. Bu durumda, ev satarken uzman bir gayrimenkul danışmanından yardım almak, hızlı ve sağlıklı sonuçlar doğuruyor.

Çevresel faktörleri, son gerçekleşen satışları takip eden uzman gayrimenkul danışmanları, yakın gelecekte bölgede gerçekleşecek gelişmeleri, potansiyel alıcıların satılacak daireden beklentilerini; satıcıların gayrimenkulü ne kadar zamanda satmak istediği gibi birçok kriteri değerlendirerek fiyatlandırma yapar. Bunların yanı sıra gayrimenkul danışmanları fiyatlandırma hizmetini ücretsiz veriyor.