Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

Ev yapım, bakım ve onarım konularına finansal destekler artıyor

Ev yapım, bakım ve onarımı ile ev eşyası alma isteğinde bulunanlara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeli haberi verdi. Oturum sağlayamayacak kadar eski olan evlerini yeniden sağlıklı bir ortama dönüştürmek isteyenler, bakanlığa başvuruda bulunarak belirli oranda maddi yardım alabilirler.

Ev yapım, bakım ve onarım için yardım eli geldi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yapmış olduğu açıklamada, barınma yardımlarının 40 bin liraya kadar yükseltildiğine dikkat çekildi. Selçuk’a göre, barınma yardımlarında 1 Haziran 2020’deki normalleşmenin başlamasıyla birlikte artış devam ediyor.

Yardımlar hakkında detaylı bilgilerin aktarıldığı konuşmada; betonarme ev yapımına ilişkin verilen azami destek tutarının 25 bin liradan 40 bin liraya çıktığı belirtildi. Ev onarımında bulunmak isteyenlerin finans konusunda sıkıntı yaşamamaları adına verilen destek tutarı 15 bin liradan 20 liraya çıkarıldı. Yenilenen yardım oranlarında öne çıkan prefabrik evlerin yapımında da yardımda bulunmak isteyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bir hanenin alabileceği azami yardım tutarında değişiklik yaptı. Yardım oranları yeni değişimin ardından 20 bin liradan 30 bin liraya kadar yükseltildi. Ayrıca afet olayları sırasında konut içlerindeki eşyaların zararını karşılamak adına yapılan yardımlar 3 bin liradan 5 bin liraya tırmanmıştır.

Başvuru şartları:

Ev yapım, bakım ve onarım ile afet sonrası eşyaların yenilenmesi adına yapılacak yardımlarda bazı şartlar aranmaktadır. Hane halkı içerisinde kişi başına düşen gelir net asgari ücretin 1/3’ünden (701.32 TL) az olmalı. Aynı zamanda yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan yarar sağlamak mümkün. Ev onarım, yapım gibi inşaat işlerinin karıştığı durumlarda ise arsanın tam hisseli tapusunun kişiye ait olması gerekmektedir. Bu şartlar doğrultusunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın şubelerine veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı il veya ilçe şubelerinden başvuru yapan kişilere finans desteği kabul edilecektir.

Ekonomi haberlerine göz atmak için tıklayınız.