Kategoriler
Emlak Haberleri

Evim Türkiye’ye sektörden tam destek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği ile Demirören Medya ve İstexpo ortaklığı ile 8-10 Şubat 2019 tarihleri arasında Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenecek olan Evim Türkiye Fuarı gayrimenkul sektöründen tam not aldı. Sektörün çatı dernekleri ‘Evim Türkiye’de biz de varız” diyerek fuara tam destek verdiler.  Sektör toplam 50 firma ile Almanya’daki fuara çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye dışında yaşayan Türklerle, Türk gayrimenkul firmalarını bir araya getirmeyi hedefleyen Evim Türkiye Fuarı için çalışmalara başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve iştiraki Emlak Konut’un yanı sıra Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) fuara destek verdi. Dernek başkanları, fuarın tanıtım toplantısına katıldı ve “Evim Türkiye’de biz de varız” dedi. 6 bin metrekare fuar alanında 3 gün boyunca katılımcı markalar projelerini sunarak satış yapma, ödeme avantajlarını anlatma imkanı bulacak.

KONUTDER ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Bugün yapılan her 2 dairenin satışının biri yabancıya ya da Türkiye dışında yaşayan Türklere yapılıyor” dedi. 2012 yılında yıllık 1.5 milyar dolar olan yabancıya satışın geçen yıl 4.5 milyar doları gördüğünü belirten Elmas, “Gayrimenkul artık ihracat yapan bir sektör haline gelmeye başladı. Yabancıya satışta KDV muafiyeti sağlanması ve vatandaşlık için konulan 1 milyon dolarlık alım şartının 250 bin dolara inmesi hemen hareketlilik yarattı. Aylık 2 bin civarı olan yabancıya satış 6 bini görmüş oldu. 2019 yılında ise 70 bin konut satışına erişmeyi ve 10 milyar dolar ihracat yapmayı hedefliyoruz.” dedi.

İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ise özellikle Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlar için Evim Türkiye gibi platformların doğru yatırım için piyasa ortamı yaratacağını belirtti.

GYODER Başkanı ve Halk GYO Genel Müdürü Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, “GYODER olarak hazırladığımız, ‘How to Buy Property in Turkey’ kitabıyla Türkiye’de yabancıların gayrimenkul sahibi olabilmesinin yollarını göstermeye çalıştık. Bu çalışmaları, gayrimenkulün Türkiye’nin önemli bir ihracat kalemi olduğuna inanarak gerçekleştirdik. Şimdi bu kitabın Almanca versiyonunu da hazırlayacağız. Evim Türkiye’nin başarılı bir organizasyon olacağını düşünüyoruz.” dedi.