Kategoriler
Ekonomi

Evrim Kırmızıtaş Açıkladı: “Emlakta koronavirüs dönemi”

Dünyada ve ülkemizde hızla yükselişe geçen korona virüsü (covid-19) salgını beraberinde ekonomik çöküntüleri de getiriyor. Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş bu süreci değerlendirdi.

Geçtiğimiz günlerde sağlıkta alınan tedbirler kapsamında iş yerlerinin kapatılması birçok insanı da mağdur etmişti. Sağlık Bakanı tarafından getirilen açıklamalar neticesinde vaka sayısı günden güne artmakta ve kayıplar vermeyi sürdürmektedir. Özellikle küçük-büyük ayırt etmeksizin herkesi etkileyen bu salgının; turizm, gıda, giyim, tekstil ve emlak gibi sektörleri hızlı bir değişime sokmaktadır. Bununla birlikte gelen kararlar arasında ulaşımın da etkilenmesi özellikle taksiciler tarafından protestolara neden oldu. Fakat bu süreç için vatandaşın sağlığı gözetilerek Web-Tapu gibi güzel uygulamalar ortaya çıkarıldı.

Web-Tapu ile vatandaş düşünüldü

18 Mart 2020 tarihinden itibaren Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün hizmete açtığı Web-Tapu üzerinden vatandaşlar birçok işlem gerçekleştirebiliyor. Sadece ıslak imza vermek için randevu almak ve tapu müdürlüklerine müracaat etmek zorunludur. Randevu için “Alo-181” numaralı çağrı merkezi veya “www.tkgm.gov.tr” adresi kullanılabilir.

DANIŞMANDAN Önemli Tavsiyeler

Yabancı alıcıların ev sahibi olmak için yarıştığı Türkiye’de, salgın hastalıktan ekonomik boyutta etkilenebilir. İlk Türk kadın emlak satış dünya şampiyonluğu olan Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş, her şeyin başının sağlık olduğunu hatırlatarak milletimiz için iyi temennilerde bulundu. Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs salgınının getirdiği ekonomik baskıyı iyi yöneterek en az hasar ile çıkılması gerektiğini belirtti. Bununla birlikte emlak sektöründe çalışanlara bir jest yaparak tavsiyeler vermekten çekinmedi.

Alıcılar için videolu ev hizmeti gerçekleştirin

Bu gergin süreç içerisinde yeni çözüm getiren Kırmızıtaş, müşterilere sağlık açısından Instagram, Facebook ve WhatsApp gibi uygulamalar üzerinden canlı olarak evleri gezdirebileceklerini söyledi. Bununla birlikte evlerin tanıtımını video üzerinden yaparak, sosyal medya hesaplarında paylaşım yapılması önerisini sundu.

1 Nisan tarihine kadar süren online eğitim hizmetine katılın

Evde geçirilen zamanın iyi değerlendirilmesini hatırlatan gayrimenkul danışmanı, emlak çalışanlarının eğitim hizmetini online olarak sürdürmesini tavsiye etti. ‘RE/MAX Akademim’ altında birçok emlak çalışanına hizmet sunmayı bekleyen online eğitim sayfası Nisan 1’e kadar hizmette olacak. Ev tanıtımlarındaki fotoğrafların çekim kalitesinin portföy için önemini dile getirerek, isteğe göre online fotoğrafçılık dersleri alınabileceğini söyledi.

Satıcı portföyünüz için sağlıklı iletişimler kurun

Son dönemlerde yaşanan dünya çapındaki gerginlikleri unutmak için insanlarla satıcı portföyünüz sayesinde iletişim haline geçilebilir. Bu zamanla çevrenizle sağlıklı iletişim kurmanızı sağlayarak, gündemden de sizleri uzak tutmaya yetecektir. Böylece hem kendiniz hem de karşıdaki kişi için yarar sağlanabilir ve satıcı portföyünüzü iletişimle geliştirebilirsiniz.

Reklamlarınızı dijital ortamda yapmaya devam edin

Evrim Kırmızıtaş, satıcının hedef kitleye ulaşmak için dijital reklamdan yararlanabileceğinin altını çizdi. Bunun için büyük bir bütçelere gerek olmadığını söyleyerek, “eğer bilmediğiniz bir konuysa ders almanın tam vakti” dedi.