Kategoriler
Gündem

Eyüpsultan Belediyesi parsellerini yeşile açtı

Eyüpsultan Belediyesi kendi mülkiyetindeki konut alanlarında olan parkları koruma altına almak için bir adım attı. Fiiliyatta çocuk parkı olarak Çimen Sokak Parkı, Öğretme Parkı ve Taşçı Sokak Parkı kullanılmakta. İşlevini sürdüren bu parklar 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarındaki konut alanının içerisinde kalmaktaydı. Bu nedenle Eyüpsultan Belediyesi mülkiyetinde olan parsellerin fiiliyattaki kullanımların olduğu gibi imarda da kullanılmasını istemiştir. İmar planlarındaki park alanlarını  fonksiyonlarının dışına alması için İBB’ye bu tekniği sunmuştur.

Parsellerin Yeşil Alanlar İçin Konut Alanlarının Dışına Çıkarılma Durumu

Teklif sonucunda 1/5000 ölçekli plan değişikliğinin teklifi İBB meclis tarafından onaylanmıştır. Bunun sonucunda plan değişikliği yapılmıştır. Eyüpsultan Belediyesi kendim büyüklerinden vazgeçerek bu mülkiyetteki konuda alanlarındaki Park alanlarının alınmasını talep etmiştir. Bu durumda projenin dışarısına çıkardığı söz konusu plan değişikliğinde bu fikir onaylandı. Bu parkların korunması için atılan önemli bir adımdır ve oldukça kapsamlı bir şekilde yapılandırılmaktadır.

Eyüpsultan Belediyesi Tarafından Alınan Park Koruma Kararı

Bu karar sonucunda Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Kökenden bir açıklama gelmiştir. Eyüpsultan Belediyesi’nin bu mülk etlerdeki konut alanlarından olan yerler fiiliyatta çocuk parkı olarak kullanıldığını söylemiştir. Kendi mülkiyetlerin den vazgeçerek vatandaşların park olarak kullandığı bu planlara park olarak işletildiğini de belirtti. Vatandaşlar İBB’den geçirilen meclis kararının onaylanması sonucu park alanlarında konuta açıldığı gibi bir algı oluştuğunu söyledi. Ama konut alanı olarak sayılan yerlerden vazgeçildiği ve bu alanları yeşilliğe açtığını da belirtti. Aktif olarak kullanılan bu Taşçı Sokak Parkı, Öğretmenler Parkı ve Çınar Sokak Parkı’nın da vatandaşların fark olarak kullanmaya devam edeceğini belirtti. Hayırlı olsun dileklerini ileterek konuşmasını sonlandırdı. Bu şekilde Eyüpsultan Belediyesi’nin de onayıyla konut alanı olacak yerlerin koruma altına alınarak yeşilliği açıldığını söylenmesi gerekmektedir.

Eyüp Sultan Belediyesi’nin de onaylı olarak aldığı bu karar sonucunda konut olacak yerlerin yeşilliğe açılması hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda Öğretmen Parkı, Çimen Sokak Parkı ve Taşlı Sokak Parkı’nın da kullanılmaya devam edeceğini bilmeniz gerekir.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version