Kategoriler
Ekonomi Gündem

Facebook Birleşik Krallık’ta bin kişiyi işe alacak

Sosyal medya platformu Facebook, bu yılın sonuna kadar Birleşik Krallık’ta bin kişiyi işe almayı planlıyor. Böylece Firmanın Büyük Britanya ülkesindeki çalışan sayısı 4 bini aşacak. Londra’daki çalışan sayısının 3 bini geçtiği sosyal paylaşım platformunun 2020 yılının sonuna kadar çalışan sayısını 4 binin üzerine çıkarması planlanırken yeni işe alımlar daha çok ürün ve teknoloji alanlarında olacak.

İşe alınanlar zararlı içeriklerle mücadele ederken yapay zekâ; artırılmış ve sanal gerçeklik uygulamalarının yanı sıra WhatsApp ve Workplace uygulamalarında da geliştirmeler yapılacak. 

İşe alımlar; Facebook, Messenger, Instagram ve WhatsApp platformunda zararlı içerikleri tanımlayıp bunları kaldırmayı amaçlarken Firmanın üst düzey yöneticilerinden Sheryl Sandberg, işe alınacakların çoğunun zararlı içeriklerin daha hızlı bulunup silinmesi için yapay zekâ geliştirmelerinin yanı sıra geniş alanı kapsayan İnternet’in zorluklarına karşı, yardımcı olunmasına yönelik mesleki nitelik taşıyanlardan seçileceklerini açıkladı.

Buna göre; yaklaşık 500 kişi yazılım mühendisliği, ürün tasarımı ve veri bilimi gibi teknoloji sahasında istihdam edilecek.

Facebook Baş Operasyon Yöneticisi Sherly Sandberg, “Bu yüksek beceri gerektiren pozisyonların çoğu, zararlı içeriklerin daha hızlı bir şekilde tespit edilerek ortadan kaldırılmasını sağlayacak yapay zekânın geliştirilmesi konusunda yardımcı olacak.” diye konuştu.

Facebook, Londra’da yer alan King’s Cross merkezine 6 bin adede kadar iş yeri açmayı planlıyor. Firmanın ilk ofisinin 2021 yılının sonlarına kadar açılması bekleniyor. Platform, 2017 yılında, bir gencin intihar etmesinin ardından tüm platformlarında zararlı içeriklerin tespit edilerek silinmesi için yatırımını artırma kararını almıştı.

Facebook‘un toplam varlığı ne kadar?

Haber, yazı, fotoğraf ve video paylaşılıp alışveriş yapılabilen sosyal medya uygulaması, 16 yıl önce, 4 Şubat 2004 tarihinde kuruldu. Merkezi Kaliforniya’da bulunan platformun toplam öz kaynakları, 2014 yılında 36,096 dolar olarak kayda geçirilirken toplam varlığı, aynı yılda 40,184 milyar dolar olarak belirlendi. Şirketin net geliri ise 2014 yılında 2,94 milyar dolar olarak tespit edildi.

Kaynak: Cnbc.com, Anadolu Ajansı, Vikipedi