Kategoriler
Ekonomi Gündem

Faiz indirimi mi yapılacak? 19 Kasım döviz kurları

Döviz kurları bugün hafif düşüş yaşadı. Son zamanlarda 5,73 lira seviyesi ve üstünde seyreden dolar kuru, hafif düşüş gördü. Döviz kurlarındaki hafif düşüşün ABD ile Çin arasındaki ticari görüşmelerin olumlu etkisi olarak belirtilirken euro kuru ise 6,33 lira seviyelerine hafif düşüş gösterdi.

Dolar/TL kasım ayı içerisinde çoğunlukla 5,68 seviyeleri ile 5,79 seviyeleri arasında, euro/TL ise dün ve önceki günlerde çoğunlukla 6,32 seviyeleri ile 6,36 seviyeleri arasında bulundu.

Lira karşısındaki dolarda teknik açıdan 5,70 seviyesinin altında kapanışların olması hâlinde 5,65 seviyesinin destek konumu olarak izlenebileceğini aktaran analistler, dolar/TL’de direnç konumu olarak 5,78 seviyesinin belirlendiğini kaydetti.

Dolar kaç TL? 19 Kasım Salı

Döviz kurları son zamanlarda yatay bir seyirle izleyen dolar kaç TL seviyelerinde bulunuyor? Euro ve sterlin hangi seviyelerde işlem görüyor? Saat 12.21’den itibaren döviz kurları şöyle;

Dolar 5,72 lira, euro 6,33 lira, sterlin 7,41 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Piyasaların gündem maddeleri

Bugün ülke genelindeki veri akışının zayıf olduğunu aktaran analistler, ABD’de konut başlangıç ve inşaat izinleri verilerinin piyasaların gündeminde olduğunu kaydetti. ABD ile Çin arasındaki ticari gelişmelerden gelecek haberler de önem taşıyor.

ABD ile Çin arasında süren ticaret görüşmelerinden gelecek haberlerin piyasalar gözünde olumlu yönde seyretmesiyle küresel pay piyasalarındaki alıcılı havanın devam ettiğini aktaran analistler, ABD’deki pay piyasalarında da iyimser hava sayesinde rekor kapanışların sürdüğünü kaydetti.

FED’den faiz indirimi isteği

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell arasında toplantı gerçekleşti. Dün gerçekleştirilen toplantıda, Trump, faiz oranlarının gelişmiş ülkelere göre çok yüksek olduğunu düşündüğünü söyledi.

Toplantıyı Twitter hesabından değerlendiren Trump toplantıyı çok iyi ve çok samimi bir şekilde gerçekleştirdiklerini ifade ederek toplantıda faiz, negatif faiz, düşük enflasyon, gevşeme, doların güçlü seyri ve doların güçlü seyretmesinin imalat sektörü üzerindeki etkisi, Çin ile ABD ilişkileri, Avrupa Birliği ve diğer ülkelerle ticaret gibi konuları gündeme getirdiklerini aktardı. ABD Başkanı Fed’deki faiz oranının yüksek olduğundan yakındı.