Kategoriler
Emlak Haberleri

Faiz indiriminin ardından ayda 800 lira taksitle ev fırsatı

Konut kredisinde faiz oranlarının düşmesinin ardından evlere olan talep arttı. İstanbul’un birçok ilçesinde faiz indirimi konut satışlarına olumlu bir şekilde yansıdı. İstanbul’un bazı ilçelerinde 70 bin liradan başlayan fiyatlarla aylık 800 lira taksit ödeyerek ev sahibi olabilmek mümkün.

Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararının ardından bankalar adeta birbirleriyle yarışa girdi. Özellikle dar gelirli vatandaşlar, faiz indirimi sonrası bütçelerine uygun ev arayışlarına başladı.

İstanbul’da ev fiyatlarının en ucuz olduğu semt Esenyurt. Faiz indirimi sonrası vatandaşın en çok yöneldiği ilçelerden biri burası. Esenyurt’u Arnavutköy, Silivri ve Beylikdüzü izliyor. Sancaktepe, Sultangazi ve Avcılar da en çok tercih edilen yerlerden.

Konut fiyatlarının en pahalı olduğu yer Beşiktaş. Beşiktaş’ın ardından Sarıyer ve Bakırköy geliyor.

Esenyurt’tan ev almak isteyenler için en düşük konut fiyatı 70 bin lira civarında. 1+1 bahçe katı daireye sahip olmak için 14 bin liralık nakit yeterli.

56 bin liralık konut kredisi kullanarak aylık 800 lira taksitle ev sahibi olabilmek mümkün. Aynı semtte 2+1 daireler de 85 bin liradan başlayan fiyatlarla alıcıya sunuluyor. 3+1 daire fiyatları ise Esenyurt’ta  yaklaşık olarak 115 bin liradan başlıyor.

Beylikdüzü’nde ise fiyatlar biraz daha yüksek. Beylikdüzü’nde 2+1 dairelerin fiyatları ortalama olarak 300 bin TL. Böyle bir daire için 240 bin liralık konut kredisi kullanabilmek mümkün.

Yüzde 0.99 faiz oranıyla 120 ay vade seçeneği ile kullanılan konut kredisinin aylık ödemesi 3 bin 427 lira oluyor. Eğer vade seçeneği 180 ay olarak kullanılırsa da aylık ödemeler 2 bin 862 lira olarak gerçekleşiyor. 300 bin liralık bir konut için 60 bin lira peşinat ödenmesi zorunluluğu var.