Kategoriler
Proje Haberleri

Faizsiz finans sistemi inşaat sektörünü rahatlatacak

Finansevim Yönetim Kurulu Başkam Emre Özkaya, yüksek faizlerin konut satışını olumsuz etkilediğini söyledi. Özkaya, faizsiz finans sistemi sayesinde konut satışlarını yükseltmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Özkaya, faizsiz sistemle alınan evlerin oranının yüzde 1’den yüzde 5’e yükseleceğini düşündüklerini dile getirdi. 2018’de inşaat sektörünün zorlu bir süreç yaşadığını belirten Özkaya, “Bu sıkıntılara karşılık inşaat firmalarımızın profesyonelliği ve güçlü duruşlarının yanı sıra yapılan yasal değişiklikler ve konut kampanyalarda sektörü bir bütün içinde tuttu. Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı da bunlardan biri oldu. Bizde bu mücadeleye yaptığımız indirimlerle destek verdik” dedi.

Emre Özkaya, bu dönemde faizsiz finans sistemiyle inşaat sektörüne destek olduklarını ifade etti. Özkaya, “Bankalardaki faizlerin artması insanlan ev ve otomobil sahibi olmaktan uzaklaştırdı. İnsanlarımızı faiz ödemeden sadece yüzde 10luk katılım ücreti ile ev sahibi yaptık. Sistemimize dahil olan vatandaşların mevcut konutlardan tercih yaptıkları için inşaat sektörüne de can simidi olduk” diye konuştu.