Kategoriler
Konut Kredisi

Faizsiz Konut Kredisi kimlere verilir

Sadece 1 defa geçerli olan faizsiz konut kredisi imkânı belirlenen kişilere sunulmaktadır. Bunun için bazı şartlar vardır. Vazife ve harp malullüğü aylığı alırken faizsiz kredi hakkından yararlanmadan yaşamını yitirirler. Bu durumda dul ve yetimlerin faizsiz konut kredisinden yararlanabileceğini söylemek gerekir. Aynı zamanda 15 Temmuz gazileri de bu faizsiz konut kredisinden yararlanabilir.

Bu krediden kimler yararlanabilir?

Faizsiz konut kredisinden yararlanabilen kişiler belirtilmiştir. Bu kişileri sıralanacak olursa;

– Harp ya da vazife malullüğü aylığı alan kişiler faizsiz kredi hakkından faydalanamadan hayatını kaybederler. Bu durumda dul eşi ve yetimlerinin bu krediden faydalanabilmektedir.

– Yukarıda belirttiğimiz madde kapsamında harp ve vazife malulü sayılan sınıf ya da görev değiştirip çalışmaya devam eden kamu görevlileri bu krediyi alabilir.

-Türkiye Cumhuriyeti kanunları kapsamında belirlenen kişilerle aynı şekilde bu krediden yararlanabilir.

Belirlenen maddeler kapsamındaki kişiler bu faizsiz konut kredisinden yararlanabilmektedir. Bu şekilde bir kereye mahsus olan bu krediler yararlanacak kişiler belirtilmiştir.

Faizsiz Konut Kredisi kullanacak kişilerin öncelik sıralaması

Bir kereye mahsus faizsiz konut kredisinden faydalanacak kişilerin bir öncelik sıralaması vardır. Nasıl krediye alacak olan kişilerin belirli şartlara uyulması gerekiyorsa öncelik sıralaması da bu konuda vardır. Hak sahiplerinin talepte bulunması durumunda sıralama şu şekilde gerçekleşir;

– İlk olarak faizsiz kredi hakkında faydalanmadan ölümü durumundaki dul eşi bu krediden faydalanabilir.

– Daha sonra faydalanacak öncelik sıralamasına göre kişi Malulün kendisidir.

– Eşi hayatta değilse veya evlenmişse kredi kullanacak çocuklardan en az birisinin yetim maaşının alması şartı ile bu kişiler kredi alabilmektedir.

– Bu kişilerin bulunmadığı takdirde ise öncelikle anneye olmak üzere anne ya da babasına bu krediler verilmektedir.

Hak Sahipliği Belgesi Almak İçin Başvuru Nasıl Yapılır?

Bu krediye başvuruda bulunmak için E-devlete sistemine girilmesi gerekmektedir. E-devlet üzerinden faizsiz konut kredisi ve TOKİ kampanya hak sahipliği belgesi başvurusu bölümünden giriş yaparak belge başvurusunda bulunabilir. Faydalanma hakkı olanların SGK kredilerden yararlanmak adına bir başvuru gerçekleştirebilir. Taleplere göre ise TOKİ kampanya hak sahipliği belgesi ve faizsiz konut kredisi hak sahipliği belgesi düzenlemesi yapılabilmektedir. Yönetmenliğe göre ise hak sahipliği belgesi haricinde gereken başvuru belgelerinin de banka tarafından incelendiğini bilinmesi gerekir.

Bu şekilde faizsiz konut kredisi bir kereye mahsus kullanmak mümkün olmaktadır. Belirlenen kişilerin bu krediden yararlanması mümkündür. Sizlerle belirlenen kitler kapsamında bu krediden yararlanabilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…