Kategoriler
Emlak Haberleri

Faizsiz konut kredisinden kimler yararlanacak

Çalışan işçiler meslek hastalığı memurlarda vazife malullüğü kapsamında bulunmaktadır. İşini yapmaya engel sağlık sorunu olanlara vergi indirimi talebinde bulunarak erken emekli olabilme hakkı tanınmaktadır. Engelli vatandaşlar her yıl belirlenen miktarda vergi indirimi alarak gelirlerinin artırarak erken emeklilik fırsatı yakalıyor. Harp ve vazife malulleri, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimler faizsiz konut kredisinden yararlanabilmektedir. Ayrıca bu kişiler bu hakkı sadece bir kereye mahsus kullanabildiği de bilinemketdir. Toplu Konut İdaresi tarafından belirlenen bu hak sahiplerini konutlarda yüzde 10 peşin ve 240 ay vade sabit taksitlerle konut edinme imkânı verilmektedir. Bu kişiler Toplu Konut İdaresi tarafından ayrıca seçilerek belirlenmiştir.

Faizsiz Konut Kredisinden Yararlanan Kişiler                                        

Emekli sandığı, sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu kapsamında harp veya vazife malulü olmaları sebebiyle aylık bağlananlar; 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimlere faizsiz konut kredisinden yararlanabilmektedir. Bu krediden yararlanma hakkı bazı kişiler ile sınırlanmaktadır. Bu şekilde kişileri detaylı bir biçimde inceleyebilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hak Sahipleri Arasındaki Öncelik Sıralaması Nasıl İşleniyor                                                     

Hak sahiplerinin talepte bulunması halinde öncelikle kendisi faizsiz kredi hakkından yararlanması, eşinim ölümü halinde dul eşi, hayatta değilse ya da evlendiyse çocuklardan birisine Toplu Konut İdaresi tarafından verilmektedir. Yetim aylığı almakta olması kaydıyla talepte bulunan çocuklarına müştereken bunları olmadığında öncelikle anaya verilmektedir. Bir defa sınırlı olmak üzere verilmektedir. Bu şekilde öncelikle hak sahipleri sıralamasını açıklamak mümkündür.

Bu şekilde faizsiz konut kredilerinden yararlanan kişiler hakkında genel bilgi sahibi olabilirsiniz ve bu kredi indiriminden yararlanan kişi hakkında da bilgi almak mümkündür. Vergi indirimi ile emeklilik hakkında genel bilgi sahibi olmak mümkündür.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version