Kategoriler
Emlak Haberleri

Faizsiz konutta yeni dönem!

Faizsiz konutta yeni dönem başlıyor! Kısa bir süre önce, tasarruf finansmanı şirketlerinin denetimde tutulmasına daire bir kanun teklifi onay aldı. TBMM Genel Kurulu’nun bazı görüşmeleri ile onay almış olan bu karar, şirket temsilcilerini çeşitli yükümlülüklerle karşılaştırıyor. Bununla birlikte yasa, faizsiz olarak ev ya da taşıt edindirme konusunda hizmet veren şirketlere yasa statü kazandıracak.

TBMM Genel Kurulu’nun hayata geçirdiği ilgili yasa hakkında pek çok yorum da yapılmaktadır. Örneğin Emin Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Musap Üstün, yasa hakkında olumlu düşünenler arasında. Sayın Üstün, 30 yıldan bu yana uyguladıkları, tasarrufa dayalı faizsiz finansman sisteminin yasal geçerlilik kazanmasından oldukça memnun olduğunu dile getiriyor. Fakat yasa yükümlülüklerinin, sektöre dahil olmak isteyenler için engel oluşturduğunu da dile getirmekte.

Ayrıca faizsiz finansman sistemi sayesinde insanların gayrimenkul ve taşıt ihtiyaçlarının önemli bölümünün karşılandığı da belirtiliyor. Bunun dışında, yasal hale gelen sistemin ipotekli konut satış oranlarını yaklaşık % 8 – % 10 oranında artırması da bekleniyor. Dolayısıyla genel olarak, faizsiz konutta yeni dönem şartlarının ülke ekonomisi için oldukça faydalı olabileceği görünmektedir.

Eminevim faizsiz konutta yeni dönem için umutlu

Türkiye ekonomisine yaklaşık olarak 4.000.000.000 TL kazandırmış olan Eminevim şirketi, bu sistemle birlikte çalışmalarını hızlandıracak. Bununla birlikte Sayın Üstün, 300.000.000 TL sermaye ile yeni döneme hazır olduklarını açıkça bildiriyor. Kurulduğu günden bu yana sayıları 180.000’i geçen taşıt ve ev teslimatı yapmış olan şirket, aynı zamanda tasarruf finansmanı alanındaki en iddialı kurumlardan.

Ayrıca yalnız konut teslimatlarının değil, taşıt teslimatlarının da faizsiz konutta yeni dönem ile birlikte artacağı muhtemel. Eminevim Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Üstün, 2 ya da 3 yıllık periyotlar ile teslimlerin 20.000 civarından 100.000 civarına çıkarılabileceğini söylüyor.

Faizsiz konut kredisi veren bankalar hangileridir?

Bu konuda, faizsiz konut kredisi veren bankalar da merak ediliyor olabilir. Bu bankalardan bazıları şöyle sıralanmaktadır:

  • Halkbank
  • Ziraat Katılım
  • Vakıf Katılım
  • Emlak Katılım
  • Albaraka Türk
  • Kuveyt Türk
  • Odeabank
  • İş Bankası
  • Garanti BBVA

 

Exit mobile version