Kategoriler
Ekonomi

Fiba Portföy Re-Pie Gayrimenkul Yatırım Fonu tören gerçekleştirdi

Fiba Portföy Re-Pie Gayrimenkul Yatırım Fonu, önceki günlerde Borsa İstanbul’da gong töreni gerçekleştirdi. Kuruculuğunu Fiba Portföy, yöneticiliğini ise Re-Pie’nin üstlendiği Fiba Portföy, yılın ilk 11 ayında yüzde 15,87’lik bir getiri sağladı. Borsa İstanbul Nitelikli Yatırımcılar piyasasında işlem görmeye başlayan fon, ilk işlem tarihini ise 10 Temmuz 2020’de kayıtlara geçirdi.

Fiba Portföy yüzde 15,87’lik getiriye imza attı

Gayrimenkul Yatırım Fonu için tören Borsa İstanbul’da tamamlandı. Tören sırasında konuşan isimlerden Genel Müdür Hakan Avcı, “Konut yatırımcıları için fonun işlevi döviz bazındaki konut fiyatlarının gerilemesidir. İnşaat maliyetlerinin de gerisinde kalmasıyla istenilen fırsat yakalanabiliyor” açıklamasında bulundu. Genel Müdür Alim Telci, Avcı’dan sonra konuşmayı üstlenen kişi olarak, “Alınıp-satılabilirliğini göz önünde bulundurursak; fonun yüksek varlıklara öncelik tanıdığı ve fırsatçı bir yaklaşım sağladığı bilinmektedir. Bu sayede değerinden daha ucuz kalmış varlıklara öncelik verilebiliyor” dedi. Gong törenindeki detaylara göre; BIST nitelikli yatırımcılar pazarında kod üzerinden işlem görmeye başlayan fon için FPREP kodu kullanılıyor. Fiba Portföy Re-Pie Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun 2020 yılının ilk 11 ayındaki getirisi, yatırımcılardan yüzde 15,87’sini kapsamaktadır. 2021 yılı için hedeflenen fon yatırımları İstanbul’daki markalı konut projeleri ve cadde mağazalarında sürdürülecek.

İşlem görmeye 5 ay önce başladı

Fiba Portföy Re-Pie Gayrimenkul Yatırım Fonu, ilk olarak 10 Temmuz tarihinde işlem görmeye başlamıştır. Borsa İstanbul Nitelikli Yatırımcılar piyasasında görülen işlem, FPREPF1 koduyla öne çıktı. Borsa İstanbul’a açılan fon, ihraç belgesinde belirtilene göre yılın belirli dönemlerinde giriş çıkış yapabiliyor. Ayrıca payların nitelikli yatırımcılar arasında kolayca işlem görebildiği süreçte fon kurucusu ve yöneticisi tarafından sağlanan destekler kolaylaşabilmektedir. Tüm bunları birleştirdiğimizde daha akışkan ve daha kolay alınıp satılabilir bir fon ortaya çıkmaktadır. Özellikle yatırımını gayrimenkul üzerinde yoğunlaştırmak isteyenlere, nitelikli kaynaklar ve erişilebilen çeşitli portföy ile birden çok mülke yatırım olanağı sunuluyor. Bu sayede yatırımcılar, alım, satım, kiralama ve bakım gibi hareketli yüklerden kurtulmuş sayılacak.

Exit mobile version