Kategoriler
Kentsel Dönüşüm Proje Haberleri

Fikirtepe bölgesinde dev kentsel dönüşüm

Sabah’tan Seda Tabak’ın haberine göre Fikirtepe mevkiinde 1300 binanın yıkımına start verildi. Yıkımların Aralık ayında biteceği ve iki yıl içerisinde de evlerin teslim edileceği planlanıyor. Bakanlık taşınamayan vatandaşlara da her türlü desteğin sağlanacağını belirtti. Kentsel dönüşüm denince akla gelen ilk bölge olan Fikirtepe’de 7 bin 230 konutun boşaltımı yüzde 95 tamamlanmıştır. 1300 binanın ise yıkımına tüm hızıyla devam ediliyor.

Fikirtepe mevkiinde ışık göründü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen şunları söyledi: “Fikirtepe’de artık çok başka bir konumdayız. Tünelin sonundaki ışık göründü”.

Firmaların başlayıp bitirmediği ya da hiç başlamadığı yerlere bakanlığın el attığını belirten Gürgen, “Kentsel dönüşüm projeleri tamamlanamayan yurttaşlardan devletin alanda devreye girmesi için çokça talep alıyorduk. Cumhurbaşkanımızın emirleri ve bakanımızın yönetmeliğinde yaklaşık 8 ay önce firmalar ve yurttaşlarla görüşerek çalışmaları başlattık.” Diye belirtti.

“Konaklama desteği saplıyoruz”

5 ay önce riskli konutlara boşaltma emri gönderilmiştir. 1 Ekim itibari ile de bu süre dolmuştur. Bu konuda Gürgen, “Yurttaşlarımızın %95’i evlerini boşalttı. Kalan evler için de ekiplerimiz tek tek evleri dolaşıyor. Bakanlık tarafından verilen kira ve taşınma desteğinin yanı sıra ev bulma, eşyaların saklanması veya geçici konaklama desteği de sağlamaktayız.” diye konuştu.

Yıkım işlemleri Aralık’ta sona erecek

Gürgen, Fikirtepe’de 18 Ekim itibariyle yıkım işlemlerinin başladığını söyledi. Ayrıca “Bakanlığın ele aldığı yaklaşık 15 firmanın 22 adet projesi mevcut. Bu alanda ise 7 bin 230 konutun bulunduğu 1300 bina bulunmaktadır. Bu binaların yıkımının Aralık ayında tamamlanması planlanmaktadır. Bunlar için 3 ihale oldu ancak 2 ihale daha olacak. Yıl sonunda yıkım ve ihaleler son erip burası tamamen şantiye alanına çevrilecek” dedi.

8 Milyar değerinde dev proje yolda

Gürgen, Yeni Fikirtepe projesi adına altyapı dışında 8 milyarlık yatıma imza atılacağını söyledi. Aynı zamanda “Bölgeye Bakanlığın ve Emlak Konut’un girmesi ile beraber fikir tamamen değişti. Yurttaşın artık bu aşamanın biteceğine dair güveni arttı. Bittiğinde projede 15 bin adet konut yer alacak. 2 yıl içerisinde de bu evlerin teslimatının yapılması planlanmaktadır” diye konuştu.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…