Kategoriler
Gündem

Fırsatçılar iş başında! Yanan tarlaları satışa çıkardılar

Türkiye’nin bir çok bölgesinde orman yangınları devam etmektedir.  Bu yangınları bazı kişiler fırsata çevirmeye çalışmaktadır. Halen yangınların devam etmesine rağmen, yanan arazileri satışa çıkarmaya başlayanların olduğu görülmektedir. Yanan arazilerin imarlı araziler olmadığı halde “İmara açılacak” diye reklam yaparak satmaya çalışmaktadırlar.

Külü soğumadı daha

Yapılan bu tür ilanlara Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan tepki göstermiştir.  Hakan Akdoğan “Daha acımız dinmemişken, yangının külü soğumamışken birçok emlak sitesinde yanan arazilerin satışa çıkarıldığını tespit ettik. Bu tutumu son derece yanlış buluyoruz” şeklinde açıklama yapmıştır.

İmar çıkmayacak

İlan verilerek satışa sunulan bazı arazilerin ‘İmara açılacak yatırımlık arazi’ gibi tanımlarla arazilerin reklamları yapılmaktadır. Bu konuya dikkat çeken Hakan Akdoğan, “Bu ifadeler tamamen yanlıştır. İmara açılma gibi bir durum söz konusu değildir. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’da bu konuda açıklama yapmıştır. Bakanın yaptığı açıklamada “Sit alanını, çevre koruma bölgesi ve orman alanını imara açmadığımız gibi bu yangından sonra da ne Antalya’da ne Muğla’da ne Marmaris’te ne de Bodrum’da imara açmayacağız” demiştir. Yatırım yapma düşüncesinde olan vatandaşların bu tür yanıltıcı ilanlara inanmamalarını tavsiye ediyoruz” diye konuşmuştur.

Etik davransınlar

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, gayrimenkul danışmanlarına ise etik davranmaları önerisinde bulunmuştur. Hakan Akdoğan, “Bu tür durumlarda kamuoyunun vicdanını zedeleyecek davranışlar içerisine girilmemelidir. Gayrimenkul danışmanları mesleğimize zarar vermemelidir” şeklinde ifadeler kullanmıştır.