Kategoriler
Proje Haberleri

Folkart Nova projesi geliyor

Folkart Anonim Şirketi, Folkart Vega projesi içerisinde kapasite arttırma kararı almıştır. Projedeki 293 adet konut 361 adet konuta yükselecektir. 541 adet rezidans ofis 640 adet rezidans ofise yükselecektir. Bunun yanı sıra 17 adet ticari dükkan ise 31 adet ticari dükkana yükselerek sağlanacağı dosyada yer almaktadır. Zemindeki katlarla beraber çatı da hesaba katıldığında yapının 153 metrelik yükseklikte olacağı açıklanmıştır. Proje için 175.000.000 TL’lik bir bedel belirlenmiştir. Ayrıca yeni proje ismi Nova olarak belirlendi.

“Çevresel Etki Değerlendirmesi gerekli değildir” kararı

Toplu Konut ve Ticaret Merkezi kapasite artışı bilgilerinin bulunduğu proje dosyası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü’nce kamuoyuyla paylaşılmıştır.

İnşaatına başlanılan Folkart Vega projesi ile hemen yanında yer alacak Folkart Nova projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir, kararı verilmiştir. Bu durumda Vega Projesindeki 293 adet konut 361 adet konuta yükselecektir. 541 adet rezidans ofis 640 adet rezidans ofise yükselecektir.

Ayrıca 17 adet ticari dükkanın 31 adet ticari dükkana yükselmesi sağlanacaktır. Bunun yanı sıra proje için 175.000.000 TL’lik bir bedel belirlenmiştir. Projenin parselinde riskli yapı bulunduğu belirtilmiştir. İnşaata başlanmadan önce riskli yapının firma tarafından yıkılacağı söylenmiştir. Ayrıca gerekli işlemlerin de yerine getirileceği öğrenilmiştir. Zemindeki katlarla beraber çatı da hesaba alındığında, yapının 153 metrelik yükseklikte olacağı açıklanmıştır.

İzmir’e Yakışan Modern Bir Cazibe Merkezi

Dosyada proje alanıyla ilgili bilgiler verilmiştir. Bu bilgilerde; “Toplu Konut ve Ticaret Merkezi Kapasite Artışı (Folkart Nova Projesi)’da tek bir blok tasarlanmıştır. Buna göre; zemin-3 bodrum katlar otopark, zemin kat ve zemin+1 kat ticari dükkanlar, zemin+2 ve 3. kat sosyal tesisler olarak planlanmaktadır. Bunun yanı sıra 4. kat ile 14. kat arası konutlar ve 15. kat ile 38. kat arası Rezidans Ofisler olarak planlanmıştır. Proje alanının güneyinden demiryolu hattı güzergahı geçmektedir. Kuzeyinde ise Mürselpaşa Bulvarı Yan Yolu bulunmaktadır. Bölge ticari canlılığı ve ulaşılabilirliği yüksek bir konumda bulunmaktadır.

Ayrıca proje alanında kötü durumda olan riskli yapılar kaldırılacaktır. Böylece İzmir’e yakışır nitelikte modern bir cazibe merkezi ve yerleşim biriminin kurulması projenin değerini arttırmaktadır. Üstelik bu proje; altyapı birimleri, içme suyu, kanalizasyon, telekom, yağmur suyu, doğalgaz ve elektrik hattı vb. yapılar da bulunacaktır. Projenin Konut ve Ticaret Merkezi niteliğinde olması, konut ve dükkanların her türlü bakım ve güvenlik hizmetlerinin yüklenici firma tarafından yapılacak olması avantaj sağlamaktadır. Ayrıca resmi makamların kontrolü açısından tek tek şahıslar yerine, yönetimi muhatap alacak olmaları konusunda da önemli bir avantaj bulunmaktadır.” ifadelerine değinilmiştir.

Teknik Bilgilendirme

Notlarda şu bilgilere de yer verilmiştir; “ÇED Gerekli Değildir Kararı bulunan Halkapınar (VEGA) Toplu Konut ve Ticaret Merkezi projesinin inşaat işlemlerine başlanılmıştır. Bununla birlikte temel inşaatı tamamlanmış, kaba inşaatı da tamamlanmak üzeredir. Vega Projesi 293 Adet Konut ve 541 Adet Rezidans Ofis bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 22 adet zemin ofis, 17 adet ticari dükkan olarak tasarlanmıştır. Folkart Nova projesi 68 adet daire, 99 rezidans ofis ve 14 Dükkan olarak tasarlanmıştır.

ÇED Yönetmeliği bakımından değerlendirmeler yapılmıştır. Buna göre; ÇED Gerekli Değildir Kararı bulunan Vega Projesinde yer alacak 293 Adet Konuta, Folkart Nova Konut projesi ile 68 Adet Konut ilave edilecektir. Ayrıca 361 Adet Toplam Konut kapasitesine ulaşılacaktır.”

Diğer proje haberleri için tıklayınız