Kategoriler
Proje Haberleri

Folkart Yapı İzmir’e 4 Milyar TL Değerinde Yatırım

Folkart Yapı, Rönesans ve Tekfen Holding ortaklığındaki Florya Gayrimenkulü satın alım aşaması tamamlanmıştır. Florya Gayrimenkul, 50 milyon 500 bin dolarlık bir değerle satın alınmıştır. Ayrıca Rekabet Kurulu tarafından satış onaylanmıştır. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı olan Mesut Sancak, yeni alınan şirketin İzmir merkezinde bulunduğunu belirtmiştir. Bölgenin 44 dönümlük arsasında oldukça elverişli bir gayrimenkul projesini hayata geçireceklerini duyurmuştur. Folkart Yapı’nın Rönesans Holding ile Tekfen Holding’in, yüzde 50’şer payla Florya Gayrimenkul’e ortak olmuşlardır. Folkart Yapı tamamını satın almak için başlattığı süreç sonuçlanmıştır. Rekabet Kurulu Folkart Yapı’nın 50 milyon 500 bin dolarlık satın alımını onaylamıştır. Söz konusu Kurul onayı sonrasında gerekli ödemeler ve hisse devirleri yapılmıştır. Folkart, günümüze kadar İzmir’de inşa edilen yenilikçi, estetik, modern, teknolojik ve çevreci yaşam alanlarıyla sektörün lider firması konumundadır. İzmir Merkez’de Körfez manzaralı, 4 milyar TL yatırım bedeline sahiptir. Ayrıca bu yeni, iddialı karma projenin hazırlığına başlanmıştır.

Folkart Yapı ile 2 bin kişiye yeni istihdam

Başkan Mesut Sancak, satın alınan şirketin İzmir’in merkezinde bulunan 44.500 dönümlük arazisinde bugüne dek yapılmış en kapsamlı gayrimenkul yatırımını yaptıklarını söylemiştir. Ayrıca Sancak, “Yaptığımız yeni satın alma sebebiyle mutluyuz. Çünkü biz her ortamda yatırım yapmaya devam ediyoruz. İzmir’e ve yaşadığımız topluma fayda sağlamaya, sorumluluklarımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Proje, tam 2 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Ayrıca bu projenin, 4 milyar TL’lik yatırım bedeli olacaktır.” açıklamalarını yapmıştır.

‘İzmir’in en büyük gayrimenkul yatırımı olacak’

Başkan Mesut Sancak, Folkart’ı ‘Hayat buna değer’ diyerek, 15 yıl önce, Türkiye’de sektörün öncülüğünü üstlenme hedefini kapsayan, önemli bir iddia ile kurduklarını belirtmiştir. Ayrıca her yeni projede daha iyisine, daha güzeline, estetik açıdan en ileri olana eğilim gösterdiklerini bildirmiştir. Mesut Sancak, İzmir’in en büyük gayrimenkul yatırımını hayata geçirirken, şehrin merkezindeki Körfez manzaralı bu özel alanda, ‘karma, çok yönlü, oldukça elverişli, yeşil alanların öne çıktığı, peyzaj yönüyle Türkiye’ye örnek olacak, yenilikçi, mimari açıdan ustalığın zirveye taşınacağı’ özel bir proje yapacaklarını vurgulamıştır.

Türkiye’den ve Dünyadan mimarlık ofisleri

Mesut Sancak, Türkiye’den ve dünyadan farklı, deneyimli, en başarılı mimarlık ofislerini seçtiklerine değinmiştir. Dolayısıyla onlara proje çalışmalarını başlattıklarını, oluşturdukları uzman kurulun desteğiyle, hazırlanan projeler arasından en uygun olanı seçerek gerçekleştirdiklerini söylemiştir. Sancak, Folkart’ın ‘iş geliştirme ve proje üretmeye yönelik atılan bütün adımlarında; rekabetçi, yenilikçi, uzmanlığa saygıyı öne çıkaran, ustalıklı bir düşünceyle; mimari süreçlerde Türkiye’ye örnek olduğunu belirtmiştir. Ayrıca Sancak, “İzmir’in Konak İlçesi Yeni Kent Merkezi’nde satın aldığımız yeni arsamızda, Türkiye’ye örnek oluşturacak, İzmir ve İzmirlilerin güzelliğine layık, çok özel bir proje hayata geçireceğiz.” diye açıklamıştır.

Diğer proje haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version