Kategoriler
Gündem

Fransa, Hollanda, Uganda… Güncel koronavirüs verileri

Fransa Sağlık ve Dayanışma Bakanlığı yetkilileri, Türkiye saati ile 18.26’da 9 bin 319 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bilgilere göre 71 bin 832 kişi, taburcu edilirken 11 bin 678 kişi, hastanede tedavi görüyor.

Hollanda’da koronavirüs

Bakanlıktan bugün Hollanda saati 14.00’te açıklanan bilgilere göre; 11 kişi daha yeni tip koronavirüs (KOVİD-19) hastalığı yüzünden yaşamını yitirdi. Ülkede beş kişi daha hastaneye kaldırılırken 184 kişilik yeni tanıyla beraber toplam vaka sayısı 48 bin 87 kişiye ulaştı.

Resmî rakamlara göre son üç günde yoğun bakım ünitesine hasta kabul sayısı ortalama 3 kişi. Son üç gün içinde hastaneye yatan kişi sayısı, ortalama 5,3 kişi. Hollanda’da günde 100 bin kişi başına testi pozitif çıkan kişi sayısı 1,1 kişi. Ülkedeki kişi başına bulaşı katsayısı 0,85 olarak kayda geçti. Bu değer, şubat ayının tamamından ve mart ayının ilk haftasından daha düşük değerde bulunuyor.

Şubat ayında R katsayısının 4 bandına kadar genişlediği görülüyor.

Uganda’da son durum

Uganda Sağlık Bakanlığından gelen son verilere göre, dün 2 bin 423 teste karşın sekiz kişiye daha KOVİD-19 tanısı konuldu. Tanı konulan kişilerin tamamı Ugandalılardan oluşurken ülkedeki vaka sayısı toplam, 665 kişiye ulaştı.

Bakanlıktan gelen açıklanan verilere göre, toplam vakanın 31’i yabancı kamyon şoförü. Bu kişilerin arasından 16’sı Kenyalı, 8’i Tanzanyalı, 5’i Eritreliler, 1’i Burundili diğer 1’i ise Güney Sudanlı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada bu kişilerin ülkelerine gönderildiği belirtildi.

Açıklamalara göre ülkedeki 119 kişi iyileşirken yeni tip koronavirüs salgınından dolayı kimse ölmedi.

Kaynak: Taşınmaz Haber

ABD, Almanya, İngiltere… Koronavirüs durumu