Kategoriler
Emlak Haberleri

Fuzul Grup, pandemide ciroyu yüzde 30 artırdı

1992 yılında kurulan Fuzul Grup, sektörde ilerlemeye devam ediyor. 2019 yılındaki cirolarının 2020 yılında yüzde 30 arttığını açıklayan Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, pandemi döneminde de yatırımlarına devam ettiklerini ve 2021’de de istihdam sağlayarak bu yatırımları sürdüreceklerini açıkladı.

2020 yılında yaşanan pandeminin, durgunluğa neden olduğunu ve bu bağlamda faaliyetlerini sürdürmeye gayret ettiklerini belirten Akbal, salgının azalmasıyla beraber, gayrimenkul ve otomotiv sektörlerinde başlatılan ve avantajlı şartlarda sunulan kampanyaların ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını dile getirdi.

Konut satışında rekor sayı

2020 yılındaki tüm olumsuzluklara rağmen, 1.5 milyon adet satış gerçekleştirilen konut sektörünün önemine vurgu yapan Akbal, dünya genelinde ekonomik kriz yaşanırken Türkiye’de pandemi döneminde üreticilere iyi çözümler sunulduğunu ve bu sürecin iyi şekilde yönetildiğini vurguladı.

2020 yılında konut sektöründe yaşanan başarılı satışlar sayesinde 2021 yılında da sektöre daha güvenle yaklaştıklarını dile getiren Akbal, Air Başakşehir konut projelerini de müşterilerine sunduklarını belirterek, Fuzul Ev gruplarının düzenleyeceği çekilişler ve kampanyalarla vatandaşlara uygun şartlarda ev sahibi olma imkanları sunacakların söyledi.

Faizlerin gittikçe azalması sektöre ivme kazandıracak

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, konut satışındaki en büyük sorunun yüksek faizler olduğunu ifade ederek, şu açıklamaları yaptı: ‘’Fuzul Ev grubumuzun konut sektöründeki çalışma ve projeleri devam ediyor. Ülkemizdeki her gelir seviyesindeki insanları hiçbir kredi olmadan, peşinat talep etmeden ve faizsiz şekilde ev sahibi olmalarını sağlıyoruz. FPK sisteminden yararlananlar, sadece kira öder gibi faizler olmadan en uygun şartlarda ev alabiliyorlar.’’

Akbal, Türkiye’deki konut sektöründe faizlerin düşürülmesi durumunda, 2021 yılında konut satışlarını artıracağını ve pandemi sürecinin bitmesinin bu artışa büyük fayda sağlayacağını belirtti.

Exit mobile version