Kategoriler
Proje Haberleri

Fuzul Yapı yeni projesine başlıyor

Emlak Konut GYO‘nun ev sahipliğini yaptığı ihalede 48 bin 674 metrekare büyüklüğündeki arsa alanını 800 milyon lirayla kazanan Fuzul Yapı, onuncu projesini inşa edecek.

İstanbul Başakşehir Kayabaşı 7. Etap‘ın ihalesini kazanan Fuzul Yapı ve Fuzul Gayrimenkul, Başakşehir’deki onuncu projesinin temellerini atacak. Haziran ayında faaliyetlerine başlaması öngörülen Başakşehir Şehir Hastanesinin yanında inşa edilen projenin inşaat alanı, yaklaşık 121 bin metrekare büyüklüğünde olacak. Emlak Konut GYO ile sözleşme imzalayan Fuzul Yapı ve Fuzul Gayrimenkul‘ün hayata geçireceği projede, yaklaşık 10 bin metrekare büyüklüğünde park alanı kurulacak.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Fuzul Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, bölgede uygulanacak yeni projelerde yine ilklere imza atacaklarını ve yatırımcılara kazandırmaya devam edeceklerini kaydetti. Şimdiye kadar 7 binin üzerinde konut ve ticari ünite inşa ettiklerini belirten Akbal, “Bu projemizle hem İstanbul’umuza hem de Başakşehir’imize değer katmaya devam edeceğiz.” dedi.

Fuzul Holding‘in Başakşehir’de Bizimevler, Kent Neriva, Kent Ariva, Kent Evila, Olimpa AVM, Olimpa Park Plus, Vadiyaka, 3. İstanbul Başakşehir ve Başakcity olmak üzere dokuz tane tamamlanmış projesi bulunuyor.

İhaleye hangi şirketler katıldı?

İstanbul Başakşehir Kayabaşı 7. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi” ihalesinin ikinci oturumu geçtiğimiz yılın 7 Kasım’ında yapıldı. Bu oturum; Pazarlık, Açık Artırma ve Kapalı Zarf Teklif Alma bölümlerinden oluştu.

Şirketler son teklifini yazılı olarak bildirdiler. Buna göre en yüksek teklifi sunan CNL Deri İnşaat, ilgili arsa alanı için 1 milyar 50 milyon lira teklif verdi. CNL Deri‘yi Fuzul Yapı takip etti. Fuzul Yapı, 800 milyon liralık teklifiyle ihaleyi kazandı. Üçüncü sırada İntek Konut yer aldı. İntek Konut‘un ilgili etap için teklifi 710 milyon lira oldu. Oturumdaki listede yer alan Makro İnşaat‘ın ise teklif vermediği kaydedildi.