Kategoriler
Manşet

Galataport İstanbul faaliyetlerine ara verdi

Galataport İstanbul, ülkemizde de adından sıkça söz ettiren salgın hastalığa karşı faaliyetlerini geçici olarak durdurma kararı aldı. COVID-19 salgın hastalığı karşısında alınan tedbirlere bir yenisi eklenmiş oldu. Basın yoluyla alınan kararı duyuran firmadan hastalığa karşı mücadeleye tam destek sağlanırken, projede geçici durdurma kararı manşetlere taşındı.

14 Nisan 2020 tarihinden itibaren geçerli olan kararda kamuoyu bilgisine sunulan durdurma kararı; basın aracılığıyla duyuruldu. Galataport İstanbul yönetimi kararı sonucunda tüm dünyayı etkileyen salgın hastalığa karşı tedbirleri elden bırakmamaya kararlı. Bünyesinde çalışan işçi ve personellerin sağlığını gözeden firma, ofis çalışmalarını da durduracak.

Sosyal mesafenin büyük önem taşıdığı COVID-19 hastalığında; inşaat çalışmalarını sosyal mesafe kuralına uyum sağlamak adına yüzde 50 azaltacak. Devletin her alanda tedbirleri arttırdığı dönemde firma tarafından işçi ve personele destek sağlanıyor. Bu süreçten itibaren gerekli çalışmaları titizlik içinde yürüten firmadan dezenfekte çalışmalarına önem gösterildi. Aynı zamanda gerekli denetimleri elden bırakmayan firmada hijyen kuralları ön plana çıktı.

Saha içlerine getirilen termal kameraların yanı sıra şantiye çalışanlarına maske, eldiven ve dezenfektan verildi. Ancak bu süreci daha sıkı yönetme kararı alan yönetim tarafından, 14 Nisan 2020 tarihinden itibaren geçerli olan faaliyet durdurma kararı ortaya çıktı. Geçici süreyle alınan bu kararı dayanışma içinde aldıklarını belirten yönetim; bu günlerde dayanışma için el ele verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Galataport İstanbul projesi nedir?

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding’in ortak çalışmaları sonucunda hayata geçirilen proje için geçtiğimiz yıl 2019’da ilk tanıtım toplantısı gerçekleştirilmiştir. 2020 Mayıs itibariyle bitirilmesi planlanan projenin turizm, sanat ve her türlü ihtiyaca cevap vermesi bekleniyor. Dünyanın en büyük sahil şeridi olarak tanımlanan projenin ihale bedeli toplam 1,7 milyar dolar olarak belirlendi. Doğuş Grubu adına ustalık eseri olarak adlandırılan Galataport İstanbul projesinin yılda 7 milyon yabancı turist başta olmak üzere toplam 25 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapması bekleniyor.

Proje tanıtım toplantısında Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Ferit Şahenk bu projeyi “bir pırlanta” olarak tanımlamıştır. Hayata geçirilen proje kapsamında 2 müze ve kültür-sanat için merkez haline gelecek 14 bin metrekarelik alan bulunduğu bildirilmişti. Limanlar projesi olmanın ötesine geçilen projede amaç İstanbul’a değer katmak olarak nitelendirilmiştir.