Kategoriler
Emlak Haberleri

“Galataport tam bir turizm kompleksi”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galataport’a cruise limanı demenin haksızlık olacağını, Galataport projesinin tam bir turizm kompleksi olduğunu belirtti. Bakan Ersoy Galataport ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Galataport projesi ile ilgili yaptığı açıklamada;  “Galataport projesinin 2020 yılında bitirilmesinin planlandığını, Galataport limanına Cruise limanı demenin haksızlık olacağını belirtti. Bakan ayrıca, Galataport‘un tam bir turizm kompleksi olduğunu söyledi. Galataport, İstanbul’un ihtiyacı olan bir turizm kompleksi. Proje dünyaya örnek bir proje olmuş dedi.

Kriz öncesi İstanbul’a yanaşmış 360 civarında gemi vardı. Bu rakam 560’a çıkabilir. Limanın çok ciddi bir tanıtım ve alışveriş değeri bulunuyor.

İstanbul’a ortalama 2 milyon civarında yolcu getirmek mümkün olabilir. Yanında 500 bin civarında personel var, onları turist olarak görmüyoruz ama onların çok ciddi bir harcama potansiyeli bulunuyor.

Kapadokya’da kaçak bir yapılaşma söz konusu, bu kaçak yapılaşmaların yıkımı da başlamış durumda. Bizim öncelikli hedefimiz yıkmak değil, kaçak yapılaşmanın sebeplerini ortadan kaldırmak. Biz alan başkanlığı sistemini geliştirdik” dedi.