Kategoriler
Emlak Haberleri

Gayrimenkul, 2021 yılında en iyi yatırım olacak

2020 yılında gerçekleşen değişimleri değerlendiren Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan,  “Koronavirüsün hayatımıza girmesi ile birlikte tüm dengemiz altüst oldu. Bu durum karşısında gayrimenkul sektörünün etkilenmemesi beklenemezdi. Özellikle evden çalışma modelleri ile ofis ihtiyaçlarındaki değişim ve dönüşüm yaşandı.

Bu anlamda büyük ofisleri tercih edenler bu dönemde daha küçük ofisleri tercih etmeye başladı, böylece küçük ofislere taşınanların sayısı da artmış oldu. Bazı firmalar ise ofislerden tamamen vazgeçti. Öte yandan evde geçirilen vaktin artması sebebi ile bahçeli, teraslı evlere de ilgi artmış oldu. Bu dönemde metrekaresi daha büyük evler tercih edilmeye başlandı. Büyük evleri tercih edenler de evlerin içerisinde çalışma odasının olmasını istiyor. Koronavirüsün hayatımıza girmesi iç göçü de etkiledi” dedi.

Dijital dönüşüm yaşandı

Koronavirüs sonrası yaşanan değişimlerden birinin de gayrimenkul danışmanlarının çalışma şekilleri oldu. Akdoğan, “Artık gayrimenkuller video, drone ve 360 sanal turlarla geziliyor. Görüşmeler online gerçekleştiriliyor. Hatta tapu dairelerine gidilmeden web tapu uygulamasından tapu işlemlerinin yapılabilmesi gibi uygulamalar kullanılıyor. Bu uygulamalardan hem alıcılar hem satıcılar çok memnun. Pazarlama, satış ve yönetim aşamasında dijital dönüşümler gerçekleşmeye devam ediyor” diye konuştu.

Değişmeyen tek şey

Son dönemdeki döviz ve altındaki hareketliliğe rağmen gayrimenkulün en doğru yatırım aracı olduğuna dikkat çeken Akdoğan, “Örneğin 600-TL’leri zorlayan gram altın şu anda 450-TL seviyesinde. Gayrimenkulde ise kısa vadeli getiriler görülmese de özellikle bu sene enflasyon oranının çok daha üzerinde bir getiri sağladı. Bu nedenle bizler profesyonel emlak danışmanları olarak gayrimenkulü gerek yatırım gerekse kira getirisi için önermeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version