Kategoriler
Emlak Haberleri

“Gayrimenkul almanın tam zamanı”

Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli yaptığı açıklamada, gayrimenkul alımını kolaylaştırmak için yapılan tüm gelişmeler inşaat sektöründe hareketlilik getirecek. artıracak. Gayrimenkul almanın tam zamanı…” dedi.

Gayrimenkuldeki düzenlemeler sektörü coşturacak

Konuttaki KDV indiriminden sonra, ticari alanlarda da KDV oranı yüzde 18 olarak uygulanırken yüzde 8’e düşürüldü. Hem konutta hem de ticari ünitelerde KDV indirimi uygulanınca inşaat sektöründeki hareketliliğinde artmasının kaçınılmaz olduğunu belirten Torkam İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, “İster yatırım için, isterse oturum için veya kullanım amaçlı olsun, gayrimenkulde alım yapmanın tam zamanı. Bu dönemi iyi değerlendirmek gerekir, değerlendiremeyenler ise alım yapmadıklarından dolayı pişman olabilirler. Sektör genelinde satışlarda iyi bir ivme bekliyoruz” dedi.

İnşaat sektörünü hareketlendirecek ve ülke ekonomisine ivme kazandıracak gelişmeler yaşanıyor. Konut satışlarına yönelik olarak uygulanan KDV’de indirim kararının ve diğer düzenlemelerin ardından bir indirim de işyerlerine yönelik olarak uygulamaya konuldu. Gayrimenkul sektöründe 31 Ekim 2018 tarihine kadar geçerli olacak düzenlemelerin ardından hareketlenme ilk günden itibaren başladı. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Gaziantep gibi şehirlerde hareketliliğin daha yoğun olması bekleniyor.