Kategoriler
Emlak Haberleri

Gayrimenkul danışmanlığının sayıca artışı 4 bin kişiyi buldu

Gayrimenkul danışmanlığının sayıca artışı, gayrimenkul danışmanlık şirketi RE/MAX tarafından duyuruldu. Pandemiye bağlı olarak yeni girişimcilerini karşılayan sektör, bu yıl Türkiye’de 2 binden fazla kişinin katılımına sahne olmuştur. Konu hakkında konuşan RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, katılımcı sayısının 4 bine yükseldiğini belirtti. Dijital çözüme kavuşan sektörün büyümeye neden olduğunu açıklayan Goldştayn, gayrimenkul danışmanlarının giderek arttığını bildiriyor.

Gayrimenkul danışmanlığının sayıca üstünlüğü

Gayrimenkul danışmanlık şirketi olarak da bilinen RE/MAX, bu yıl danışman olmak isteyenlerin sayısında artış yaşandığına dikkat çekti. Türkiye genelinde 2 binden fazla kişinin katılımına neden olan dijital devrim, toplamda 4 bin kadar kişiye kapı açtı. Pandemi sürecinde değişen sektörde dijital adımların atılmasıyla artışın ortaya çıktığı konusuna değinen RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, gayrimenkul danışmanlığının çoğu kişide bir istek yarattığını ifade etti. Yıl bazında gayrimenkul danışmanı bakımından franchise ağını yüzde 100 kadar büyüten RE/MAX, pandemi sürecinde ofislerini aktif tuttu. Danışmanlara verilen güven, moral ve teknolojik imkanların kişileri çektiğinden söz eden direktör, Mart ayından itibaren 100’den fazla eğitimi online ve ücretsiz olarak verdiklerini belirtti. Sektör içindeki atılımlarıyla saygınlığını koruyan gayrimenkul danışmanlık şirketi, bu başarıyı yalnızca Türkiye’de sağlamadı. Dünya genelinde ismini duyuran şirket, 110 kadarının içinden Türkiye’yi öne çıkarmaktan gurur duyuyor.

Güven arayışı doğru yönü buldurdu

RE/MAX markası altında sağlanan güven, 4 bin kadar kişinin hayatını yeniden yönlendirmesine neden oldu. Gayrimenkul danışmanlığının artışına neden olan şirket, salgın hastalığın ilk vaka olarak duyurulduğu Türkiye’de mart ayından beri aktif. Online platform üzerinden sağlanan eğitimlerini ücretsiz olarak tüm sektöre aktardıklarını söyleyen Murat Goldştayn, sektör içinde gelişen dijital çağa göz atıyor. Danışmanlıkta artan ilginin daha çok teknolojik fırsatların sunulmasıyla yaşandığına dikkat çeken RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü, sektör içinde sunulan temassız hizmetin çekim oluşturduğunu bildirdi. Video portföyler, sanal turlar, temassız drone çekimleri ve dijital imza ile sağlanan gayrimenkul satış-kiralama destekleri, ulusal TV kampanyalarıyla duyuldu. Yapılan farkındalıkların ardından sektöre duyulan merak büyümeye neden olmuştur.

Canlı yayında hibrit deneyimi

Pandemi dönemi boyunca sektörde gerçekleştirilen hizmetler uygulama açısından dijital platforma taşındı. Bu süreçte 3 aylık ödülleri canlı yayın ile sahiplerine kavuşturan marka; kurulan sahne ve ses sistemi ile hem canlı hem de Işın Karaca’nın konseri ile bir ilke imza attı. Klasik yayınların ötesine çıktıklarını söyleyen direktör, “Canlı yayında hibrit deneyimi yaşadık” dedi.