Kategoriler
Emlak Haberleri

Gayrimenkul en karlı yatırım aracı olacak

Dağ Holding, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin farklı konumlarında konut projeleri inşa ederek pek çok aileyi ev sahibi yapmaktadır. Holding yönetim kurulu üyesi, Gayrimenkul uzmanı ve Mimar Osman Dağ, İstanbul konut sektörünü inceleyerek yatırımcılara öneriler sundu. Piyasadaki deneyimleri ve değerlendirmeleri sonucunda Osman Dağ, İstanbul’un Avrupa’daki başka büyük şehirlerle karşılaştırıldığında çok uygun olduğunu belirtti. Ayrıca “Yerli yatırımcılar özellikle İstanbul’daki gayrimenkullere yatırım yaparlarsa son derece kazançlı olabilirler” diye ekledi.

Dağ Mühendislik, 3.200.000 metrekarelik alana ulaşan ve ülkemizin en çok konut projesini üreten 2. Firması unvanına sahiptir. Ayrıca firma, deneyimleri ve sektörün isteklerine göre yeni projeler hayata geçirmeye devam ediyor. Osman Dağ, inşaat piyasasındaki yenilikler ve jeopolitik etkenleri de göz önünde bulundurdu. İstanbul’daki konut sektörünü de değerlendirdi. Aynı zamanda yatırımcılara karlı yatırım öneriler sundu.

“Çinli ve Rus Yatırımcılar İstanbul’a Yoğun İlgi Gösteriyor”

Türkiye’nin en çok nüfuslu şehri İstanbul, yerli ve yatırımcı yabancıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. İstanbul’daki beyaz yakalılar ve yöneticiler adına odak merkezi olduğu kadar ayrıca iş ve yaşam üssü olduğunu söyleyen Omsan Dağ, İstanbul’a yapılan yatırımların yatırımcılara karlı geri dönüşler getireceğini ifade etti. Osman Dağ sözlerine şunları ekledi: “İstanbul, yeni İpek Yolu’nun Asya-Avrupa bağlantısında en önemli noktalardan biridir. Bu niteliği ile başka ülkelere ek olarak son zamanlarda Çin ve Rus yatırımcıların da ilgi odağı olmaya başladığından dolayı ileri senelerde bu ülkelerden insanları da İstanbul’da fazlasıyla görmeye başlayacağız. Stratejik değerdeki İstanbul Havaalanının, Yavuz Sultan Selim Köprüsünün, Kanal İstanbul’un ve İstanbul Finans Merkezinin ticaretle buluşması gelecek günlerde daha fazla görmeye başlayacak. Ayrıca İstanbul’a ek olarak nüfus artış hızının konut fiyatlarına yükselen oranlarda yansıması kaçınılmazdır. Daha şimdiden İstanbul’a yapılan yatırımlar güçlü dönüşler getirecektir.

Osman Dağ Yerli Yatırımcılara İstanbul Önerisinde Bulundu

Mimar Osman Dağ, “İstanbul’un jeopolitik bakımdan önemi başka Avrupa kentlerinden daha yüksek olmasına karşın gayrimenkul fiyatları ise Avrupa kentlerine son derece uygun kalmaktadır. İstanbul konut fiyatlarını Avrupa’nın diğer kentleri ile karşılaştırırsak İstanbul Paris’ten 25 kat, Londra’dan 23 kat, Münih’ten 18 kat daha düşük fiyatlara sahiptir. Ayrıca Madrid’den 6 kat, Lizbon’dan 7,5 kat, Bolzano’dan 7 kat, Innsbruck’tan ise 13 kat daha düşüktür. İstanbul, tarihsel ve kültürel mirasın yanı sıra jeopolitik önemiyle diğer kentlerden daha önemlidir. Gayrimenkul fiyatlarıyla Avrupa kentlerinden daha yüksek düzeylere çıkma potansiyelini taşımaktadır. İstanbul’un başka kentlere oranla uygun kaldığına dikkat eden yabancı yatırımcılar son senelerde yatırımlarını artırdı. Yerli yatırımcılarımızın bu anlayışla İstanbul’a yaklaşmasını ve konut yatırımlarını yükselterek sahiplenmesini öneriyorum” dedi.

“Gayrimenkule yatırım yapanlar, altına yatırım yapanlardan daha çok kazanacak”

Osman Dağ, sektörün son zamanlarına da bakarak; “Son 5 senelik hızlı artışla altına yatırım yapanlar kazandıkları karlarla başka yatırım araçlarına yönelme gösterecektir. Bundan dolayı gelecek senelerde altındaki artış miktarının iki önceki 5 yıllık artış oranlarında olduğu gibi düşük düzeylerde seyredebilme eğilimi görülmektedir” dedi. Ayrıca, “ Son 5 senelik aşamada yeterince yükselerek doyum noktasına erişen altın yatırımcılarının karlarını konut alımlarına yönlendirmesi beklenmekte ve yüksek istek artışına bağlı konut fiyatlarının da artması beklenmektedir. Aynı yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yoğun ilgisi de Türkiye genelinde konut fiyatlarını daha da yükseltecek. Bu yükselişten en büyük payı da İstanbul alacaktır. Altın ve gayrimenkul yatırımı arasında kararsız kalanlara İstanbul’dan konut almasını tavsiye ederim” diye belirtti.

“Kentsel dönüşüm hızıyla konut fiyatlarında artış meydana gelecek”

Osman Dağ, kentsel dönüşüm hızının konut fiyatları üzerine olması öngörülen etkileri hakkında da bildirilerde bulundu. Konut fiyatlarında ek yükselişler olabileceğine de dikkat çekti. Ayrıca, “Ülkemizin bütün kentlerinde olduğu gibi İstanbul’da kentsel dönüşüme girmesi beklenen çok sayıda konut var. İstanbul’daki konutlarımızın pek çoğu deprem öncesinde yapılmıştır. Aynı zamanda yönetmeliğe uygun olmayan binaların sayısı maalesef çok fazla. Kentsel dönüşümlerde binasının yenilenmesi sürecindekilerin oturabilecekleri yeterli konut sayısına da sahip değiliz. Kentsel dönüşüm aşamaları arttıkça yeni binaların var olan fiyat artış oranlarına ek artışlar olacaktır. Kiralarda da aynı olayın yaşanması beklenmektedir. Oturum ve yatırım adına yeni konut almak isteyenler bu durumu bilerek hareket etmelidirler. Günümüzde zorunlu olarak alacağımız evler, yarın büyük yatırım fırsatı olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi.

Osman Dağ, yatırım ve büyüme performansları bakımından gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. İstanbul sektörünün Avrupa kentlerine oranlar hala hesaplı kaldığını; kentsel dönüşümün, jeopolitik konumun, İstanbul’un taşıdığı önemlerin, önemli ticaret yolları üzerinde olmasını ve yatırımcıların da son zamanlarda dikkat etmeye başladığı değerlerini yerli yatırımcılara anlatarak gayrimenkul yatırımı tavsiye etti. Ayrıca İstanbul’a yapılacak olan yatırımlarının en karlı yatırım alanı olacağını söyledi.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…