Kategoriler
Ekonomi Gündem

Gayrimenkul için Strateji Platformu: İzmir’e yatırım yapanlar kazandı

Gayrimenkul sektörüne yönelik stratejiler üretmeyi amaçlayan Gayrimenkul için Strateji Platformu (GİSP), gayrimenkul sektörünün yerel sorunlarıyla da ilgileniyor. Gayrimenkul alanındaki tek düşünce kuruluşu (think thank) olan GİSP’in şubeleri Ankara’da, İzmir’de ve Bursa’da bulunuyor. GİSP, gayrimenkul alanını ilgilendiren konulara inovatif yaklaşımlarla çözümler üretiyor.

GİSP İzmir’in ilk toplantısı düzenlendi

GİSP’in İzmir şubesindeki “İzmir’de Gayrimenkul Yatırım Alternatifleri” konulu toplantısı, İzmir Four Points By Sheraton’da düzenlendi. İzmir’deki gayrimenkul sektörünü geliştirmeye yönelik alternatiflerin ele alındığı toplantıda; İzmir’in şehir vizyonu, yeni gelişme alanları, dinamik nüfusu, cezbedici özellikleri ve yaşlı bakım evleri hakkında konuşuldu. Toplantıya GİSP’in İzmir şubesindeki üyelerinin yanı sıra şehrin önde gelen iş insanları da katıldı.

Yatırımcısına kazandıran tek şehir İzmir

GİSP Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ersül ile İzmir Şubesi Koordinatörü ve Egemall Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Şükrü Cem Akçay’ın moderatörlüğünde yapılan GİSP’in İzmir’deki ilk yuvarlak masa toplantısında, yabancı kurlar karşısında konut sayısındaki artış grafikleri istatistiksel olarak ele alınırken gayrimenkul yatırımcısının kazandığı tek şehrin İzmir olduğunun altı çizildi.

Ders çıkarılmalı

İncelemelere göre 2016 yılının Temmuz ayından sonraki üç yıllık dönemde, diğer şehirlerdeki yatırımcılar zarar ederken İzmir’deki gayrimenkul yatırımcıları yüzde 38 kâr etti. Yaşlı bakımevleri ise yeni ve kârlı bir yatırım aracı olarak nitelendirildi.

Toplantıda, İzmir’deki gayrimenkul piyasasının doğru yönlendirilmesi gerektiği ve İstanbul’daki piyasanın gelişiminden çeşitli derslerin çıkarılması gerektiği ifade edildi.

İzmir’i büyütecek olan unsurlar: Sanayi, Turizm, Lojistik 

Eski İzmir’in daha çok emekliler tarafından tercih edildiği şimdiki İzmir’in ise çok sayıda gencin de yaşamak istediği şehir olduğu vurgulanırken yeni üretim kaynaklarının ve bilgi teknolojilerinin yanı sıra şehrin cezbedici özelliklerin de öne çıkarılması gerektiği belirtildi. Yaşlı bakım ve hizmet evlerinin de kârlı ve yeni bir yatırım olduğunun altı çizilen toplantıda; İzmir’deki sanayi sektörünün büyütülmesi, turizm potansiyelinin kullanılması ve şehrin lojistik alanındaki avantajlarından ortak akıl yürütülerek faydalanılması gerektiği söylendi.

Toplantıdan sonra yapılacak çalışmalar, raporlaştırılarak yerel yönetimlere sunulması planlanıyor.