Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Gayrimenkul PR: Konut üretimi erişilebilir fiyattan yana olmalı

Evde geçirilen vaktin arttığını ve kişilerin daha kullanışlı taşınmazlarla ilgilendiğini dile getiren Gayrimenkul PR, yazlıklara yönelik artan ilgiye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Uzaktan çalışma ve eğitim modellerinin kalıcı olacağı düşünceleri nedeniyle yazlık evine gidenlerin dönmediğini kaydeden dijital gayrimenkul pazarlama şirketi, bu durumun yazlık bölgelerdeki müstakil gayrimenkullere yönelik talebe artış olarak yansıdığını kaydetti.

“Arzın önemli bir bölümü tüketildi”

“Tüketicilerin gayrimenkul satın alma motivasyonu değişti. Arzın önemli bir bölümü tüketildiği için İzmir’de yeni konut projelerine ihtiyaç var.” sözlerini kaydeden Gayrimenkul PR, konut kredisine yönelik kampanyaların yapıldığı dönemdeyse alıcıların ilk tercihinin sahili olan şehirlerdeki müstakil konutlar olduğunu bildirdi.

İzmir çapında Çeşme, Güzelbahçe, Urla ve Karaburun ilçelerindeki yazlıklara yönelik ilginin daha fazla olduğunu aktaran gayrimenkul pazarlama firması, il genelindeki yazlık fiyatlarının yüzde 30 yükseldiğini kaydetti.

Gayrimenkul PR: Fiyat artışı sürebilir

Mevcut konut stokunun destek kredileriyle birlikte hızla tükendiğinden bahseden pazarlama şirketi, yeni konut projelerinin üretilmemesi durumunda fiyat artışının sürebileceğine yönelik değerlendirmede bulundu.

“İzmir’de yazlık fiyatları yüzde 30 civarında arttı. Mevcut konut stoku avantajlı kredinin etkisiyle hızla tüketildi. Yeni konut projeleri üretilmezse arz yetersizliğinden ötürü fiyatlar artmaya devam edebilir.” ifadelerini kullanan Gayrimenkul PR, yeni normal denilen süreci değerlendirdi.

Kalabalığa karışmadan yaşam sürdürülebiliyor

“İnsanlar çalışmak için bir ofise, eğitim almak için okula, alışveriş yapmak için AVM’ye gitmeye gerek olmadığını gördüler.” diyen Gayrimenkul PR, kişilerin zorunluluk haricinde kalabalığa karışmadan yaşamlarını sürdürebildiklerini; ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini dile getirdi.

Konutların iç mimarisi de değişecek

Evlerin iş ve eğitim alanlarına dönüştüğünü belirten Gayrimenkul PR, konutların iç mimarisinin de değişeceğini kaydetti. “Altyapısı olan, ulaşım kabiliyetleri yüksek, kendi enerjisini üreten ve sosyal donatı alanları olan projeler üretilmeli.” diyen dijital pazarlama şirketi, konut üretiminin lüks özelliklerden ziyade uygun fiyatlara yönelik olması gerektiğini dile getirdi.

Dijital pazarlama firması şu açıklamalarda bulundu:

“Yeni normal yaşantımızda tüketicilerin daha fazla yararlanabildiği konutlara ihtiyacı doğdu. Evler; hem iş, hem çalışma hem de eğitim alanına dönüştü. Konutların iç mimari yapısı da değişecek. Altyapısı olan, ulaşım kabiliyetleri yüksek, kendi enerjisini üreten ve sosyal donatı alanları olan projeler üretilmeli. Konut üretimini, lüks yerine erişebilir fiyatlar satılabilecek projelerden yana olmalı. Üretilen gayrimenkullerin finansmana dönüşe hızını artırmak için İnşaat firmaları odağındaki işleri yapmalı ve projelerinin satış işini advertorial yöntemini kullanabilen gayrimenkul firmalarıyla yapmalı.”