Kategoriler
Ekonomi

Gayrimenkul Satışlarında Artış Sağlandı

Tapu ve Kadastro Müdürlüğünce kaydedilen verilere göre gayrimenkul satışlarında geçen yıla oranla yüzde 41 artış sağlandı.

Türkiye geçen yılın Ocak ve Şubat ayında gayrimenkul satışlarını toplam 286 bin 246 sayı ile kapattı. Bu yılın Ocak ve Şubat ayına gelindiğinde veriler, satışların yüzde 41 oranında yükseldiğini gösterdi. 2020’nin ilk iki ayında verilen değerlerin gösterdiğine göre 403 bin 593 gayrimenkul satışı sağlandı.

2020 kış ayları arasında yapılan konut, arsa, tarla, iş yeri gibi satışlar; 2019 yılının başında yapılan satışlarla kıyaslandığında, bu yılın gayrimenkul satışlarının geçen yılı ikiye katladığı açıkça görüldü. Tapuya bakıldığında ise 71 milyar 536 milyon liralık değer girilmiş oldu.

Satışlarda Artış Bekleniyor

AA haber muhabirine konuşan Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Ahmet Rıfat Yetkin, önümüzdeki aylar için gayrimenkul satışlarında yükselmeler olacağının bilgisini verdi. Bunun sebebi olarak faiz oranlarındaki düşüklük olduğunu öngören Yetkin, konut satın almak isteyen vatandaşların elini acele tutması gerekliliğinin önemini vurgularken, henüz imar maliyetlerinin satışlara yansıtılmadığını uyarısında bulundu.

Faizler Sadece Birinci El Piyasasını Etkilemiyor

Özellikle ikinci el satış piyasasının, birinci eli takip ettiğinin altını çizerek; birinci el daireler için getirilen herhangi bir artışın ikinci el piyasasına da yansıyacağını belirtmekten çekinmedi.

Yetkin, vatandaşlardan özellikle ticaret ve meslek odalarına kayıtlı emlak danışmanlarından yardım almaya dikkat etmesinin doğru bir alışveriş için gerekliliğinin önemini vurguladı.