Kategoriler
Emlak Haberleri

Gayrimenkul sektörü 2021’e umutla bakıyor

Ülkede yaşanan pandemiye rağmen 2020 senesini rekorlarla kapatmayı başaran gayrimenkul sektörü 2021 senesine umutla bakıyor. Aşı umutlarının güçlenmesi ile salgının ülkemizde hafiflemesi sonucu konut üreticilerinin geçtiğimiz sene beklettikleri projelerini raftan indirecekleri tahmin ediliyor. Geçtiğimiz sene pandemiye rağmen bazıları hala devam eden birçok projeye başlanmış olması ise salgının sonlanmaması durumunda gayrimenkul sektörünün işlemeye devam edeceğine işaret ediyor.

Gayrimenkul sektörü 2021’den ne bekliyor?

Sektör uzmanları geçtiğimiz sene askıya alınan ve 2021 senesinde satışa çıkacak olan satışların fiyatlarında artış olması beklentisi içerisinde. Aynı zamanda pandemi döneminin etkisi olarak balkon, bahçe ve terası bulunan konutlara ilginin artacağı tahmin ediliyor. DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz’ın yapış olduğu açıklamalara göre Türkiye genelinde toplanan son veriler balkon, bahçe ve terası bulunan konutlara ilginin yüzde 228 artığını gösteriyor. Özak Global Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık’ın açıklamalarına göre gayrimenkul faiz değişiklikleri göz önünde bulundurulduğunda bile makul bir gelir getirecek yatırım alanlarından bir tanesi. MESA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Boysanoğlu ise 2021’de satış ivmelerinde artış beklediğini ifade etti. Birçok sektörü etkileyen pandeminin beraberinde fırsatlar da getirebileceğini söyleyen Boysanoğlu bazı yatırımların Türkiye’ye kaymasının mümkün olduğunu söyledi. Başkan Boysanoğlu açıklamasında “Her zaman olduğu gibi 2021’de de parami hiç düşünmeden yatıracağım yer arsa veya gayrimenkuldür.” ifadelerine yer verdi.

“Gayrimenkul en güvenli yatırım araçlarından biri”

Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran salgınla ilgili 2021’de yaşanacak gelişmelere göre yeni rekorların kırılmasının mümkün olduğunu ifade etti. Başaran,“Gayrimenkul en güvenli yatırım araçlarından biri olarak önümüzdeki yıllarda yatırımcısını sevindirmeye devam edecek.  Koronavirüsün değiştirdiği tüketici hareketleriyle  gayrimenkul, Türkiye’nin lokomotif sektörü olmaya devam ediyor” açıklamalarında bulundu. 2021 ile yaptığı tahminlerin yanısıra aynı zamanda 2020’de yaşanan gelişmeleri de aktaran Başaran 2020’de 11 ay içerisinde toplam 2 milyon 464 bin gayrimenkulün el değiştirdiğini söyledi. Tapu tarafından yapılan bu satışlar için 456 milyar TL’lik değer ibraz edilmişti. 2020’nin ilk 11 ayında 2019’da kaydedilen 12 aylık 389 milyar 240 milyon TL’nin geçilmiş olması ise 2020’de sektörün pandemiye rağmen başarılı olduğunu ifade ediyor.

Gayrimenkul haberlerine ulaşmak için tıklayınız.