Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

Gayrimenkul sektörü salgın sonrasına hazırlanıyor

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını tüm sektörleri olduğu gibi gayrimenkul sektörünü de olumsuz yönde etkiledi.

Söz konusu olan koronavirüs salgını, gayrimenkul sektöründe yaşanan taleplerde daralmaya sebep oldu. Fakat tüketicilerin yeni ihtiyaçları ve nakit oluşturma istekleri doğrultusunda, söz konusu talepler salgın sonrası için beklentileri artırıyor.

Yaz aylarında alım satım artacak

Yaşanan bu daralma sonrasında oluşacak olan talep artışının karşılanması için durağan geçen bu günlerde hazırlık yapılarak geçiriliyor. Bahsi geçen konu ile ilgili açıklamalarda bulunan RE/MAX Türkiye Franchise Satış Müdürü Ercan Değirmenci, devam eden projelerin de tamamlanması ile birlikte yaz aylarında gayrimenkul alım ve satımında yoğunluk olacağını belirtti.

Pazarlama ve satış yöntemleri değişiyor

Açıklamalarına devam eden RE/MAX Türkiye Franchise Satış Müdürü Ercan Değirmenci, “Gayrimenkul alım satım işlemlerinde ilk kez karşılaştığımız şeylerden biri de alıcı ve satıcının bir araya gelmeden uzaktan kararlar almasıydı. Salgın bize aslında durumun o kadar da zor olmadığını öğretti. RE/MAX olarak teknolojinin nimetlerinden faydalanarak, tüketicilerin beklentisini karşılamaya çalıştık. Son yıllarda dijitalleşmeye yaptığımız yatırımlar sayesinde tüm ofislerimiz elektronik imza ile yetki alma, sözleşme imzalama, dron ile portföy video çekimi, dijital pazarlama ve online tapu süreçleri gibi teknolojileri kullanarak işleyişlerini sorunsuz bir şekilde sürdürüyor.” dedi.