Kategoriler
Emlak Haberleri

Gayrimenkul sektöründe hedefler büyüyor

Gayrimenkul sektöründe yaşanan hareketlenmenin ardından hedefler her geçen gün büyüyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Coldwell Banker Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar, yeni yatırımlarda hedeflerin büyük olduğunu dile getirdi.

Gayrimenkul sektöründe yeni hedefler

1 Haziran 2020 tarihinden itibaren aktif olarak vatandaşı destekleyen düşük faizli krediler sektöre yeniden hareket kazandırdı. Mal sahipleri ve firmaların fırsatçılığına rağmen çoğu vatandaşın ev sahibi olma isteklerini yitirmediği görülüyor. Sektörde yaşanan hareketlenmenin, diğer 250 sektörü de olumlu etkilediği bilinirken, inşaat sektöründe projeler raflardan indi.

Konut satışlarında haziran ayında başlayan hareketlenmenin ardından temmuz ayında da aynı hız sürdürülüyor. Önümüzdeki dönem olumlu gelişmelerde artış beklenirken, konut talepleri de aynı hızda artacak. Pandemi dönemiyle yeniden şekillenen tüketici isteklerinin sonunda özellikle bahçeli ve müstakil konutlar öne çıkıyor. Kiralık ve satılık ayırt etmeksizin, kişilerin tercihleri daima bahçeli konutlar oldu.

Seyhun Acar, fiyatların birkaç milyona yükseldiğini söylüyor. Fiyatlarda yaşanan seviye artışının en çok Çeşme gibi yazlık bölgelerde olduğu görülmektedir. Kredi faizlerinde yaşanan düşüşlerle birlikte insanların alım gücünde artış yaşandı. Buna bağlı olarak konut güven endeksi yeniden yükseldi. Yatırımcıların ön plana çıktığı süreçte, kişiler satın aldıkları evleri kiralığa çıkarttı.

İzmir’de hizmet vermeye devam ediyorlar

Yakın zamanda Bayraklı ofisinin Franchise’ını alarak bir broker olarak hizmet vermeye başlayan Seyhun Acar, yıllarca sektörde emlak danışmanlığı yaptığını aktardı. Genç, deneyimli ve dinamik kadrosuyla satış ve kiralamalarda yaşanan sorunları çözdüklerini belirten Acar, hem kurumlara hem de bireylere ayrı hizmet verdiklerini söylüyor.

İzmir’de endüstriyel ve ticari yapılar, konut ve ofis gibi tüm ihtiyaçlar, Coldwell Banker aracılığıyla uygun portföyler ile cevaplanıyor. Aileye yeni katılım sağlayanlarla birlikte kadroda son dönemde büyüme görülürken, hizmet çıtası giderek yükselmeye başladı. Kurumsal inşaat projelerinin çözüm ortaklarından birisi olarak bilinen Coldwell Banker, deneyimlerini sunmaktan çekinmiyor.

Konut tercihleri İzmir’e kayacak

Salgın hastalığın ardından normal yaşama dönen tüketici, konut taleplerinde artık müstakil ve bahçeli ev istiyor. İzmir’in tüm bu ihtiyaçlara cevap verebilecek konumda olduğunu belirten sektör öncüleri, yakın zamanda ilin Türkiye geneline göre popülarite kazanmasını beklemektedir.