Kategoriler
Emlak Haberleri Emlak Magazin

Gayrimenkul sektöründe kadınlar önde

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Türkiye’deki iş yerlerine ait veriler paylaşıldı. Açıklanan verilere göre, Türkiye’deki iş yerlerinin yüzde 65’inde 1 ila 3 kişi çalışıyor. Çalışanların günlük kazançta erkekleri geçtiği az sayıdaki sektörden biri de emlakçılık oldu.

SGK’lı iş yerleri kapsamında Türkiye’de toplam 1 milyon 854 bin iş yeri mevcut durumda. Bu iş yerlerinin 700 bininde sadece bir kişi çalışıyor. 2 veya 3 kişinin çalıştığı iş yerlerinin sayısı ise 515 bin olarak açıklandı.

SGK’lı işlerde sektörler bazında günlük kazançlarda ise en düşük para ev hizmetlerinde 10 günden fazla çalışılan işlerde kazanılıyor.

Bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde de kadın ve erkekler arasında gelir farkı bulunuyor. Bu alanda çalışan erkeklerin günlük kazancı 339 lira olurken, kadınlarınki ise 263 lira olarak açıklandı.

Kadınların günlük kazanç alanında erkekleri  geride bıraktığı sektörler ise oldukça az. Bunlardan biri de gayrimenkul faaliyetleri olarak açıklandı. Gayrimenkul faaliyetlerinde kadınlar günlük 110 lira kazanca sahip olurken, erkekler ise 109 lira kazanıyor. Gayrimenkul danışmanları arasında en başarılı isimlerden biri olan Evrim Kırmızıtaş Başaran’ın hem dünya hem Türkiye şampiyonlukları bulunuyor.

Evrim Kırmızıtaş Başaran, geçen Remax Türkiye’nin düzenlediği ödül gecesinde 5 ödül birden aldı. Bu ödüller arasında en çok dikkat çekeni ve gayrimenkul sektöründe ilk kez bir Türk’e verilen ise ‘Lifetime Achievement’ yani ‘Yaşam Boyu Başarı’ uluslararası ödülüydü.