Kategoriler
Ekonomi

Gayrimenkul sektöründeki kadın çalışanlar işini kaybetmekten korkuyor

Gayrimenkulde Kadın Liderler (GKL) Platformu, gayrimenkul sektöründe çalışan kadınların pandemi sürecindeki durumuyla ilgili araştırma yaptı. GKL Platformunun adına ERA Research & Consultancy firması tarafından yapılan araştırmada kadınların sektörün geleceği hakkında düşüncelerinin yanı sıra kadınların; sosyal hayatları, akraba ilişkileri, çocuklarıyla ilişkileri, mutluluğu, çalışma verimliliği, iş memnuniyeti ve kariyer hedefleri faktörleri değerlendirildi.

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kadınların pandemi sürecinden nasıl etkilendiğini belirlemek ve kariyer yolculuğundaki zorlu bir süreç olan bu dönemi analiz etmek amacıyla hazırlanan “Covid-19 Döneminin Etkisi Araştırma Raporu”, 19 Haziran ila 5 Ağustos tarihlerinde 142 katılımcıyla oluşturuldu. Anketlere katılım, internet ortamından gerçekleştirildi.

Sektörün geleceğinden endişe duyuluyor

Ankete katılan kadın çalışanlar, taşınmaz sektörünün geleceği konusunda endişeli. Katılımcıların yüzde 66’sı, kendilerinin ya da hanelerinden birinin işini kaybetmesinden ya da işlerinin kötüye gitmesinden korkuyor.

Buna göre sektörün kötüye gideceğini düşünenlerin oranı, yüzde 47,2 seviyesinde. Sektörün aynı kalacağını düşünenlerin oranı, yüzde 30,3’ken gayrimenkul sektörünün iyileşeceğine ilişkin görüş bildirenlerin oranıysa yüzde 16,9 seviyesinde.

GKL Başkanı Neşecan Çekici “Ancak, sektöre dair endişelere rağmen kadınları yüzde 63’ü gelecekte de gayrimenkul sektöründe çalışmaya devam etmeyi düşünüyor.” açıklamasında bulundu.

Gayrimenkul çalışanları memnun

“Covid-19 Döneminin Etkisi Araştırma Raporu”na göre gayrimenkul sektöründeki kadın çalışanları, iş hayatından memnun. Ankete katılanların yüzde 69’u çalışma hayatından memnun olduğunu dile getirirken yüzde 67’si de gayrimenkul sektöründe faaliyet göstermekten memnun.

Ankete katılanların yüzde 23.9’u üst düzey yönetici olmayı istiyor. Yüzde 17.6’sı kendi işini kurmayı isterken yüzde 16.9’u ise “yönetim kurulu başkanı/üyesi/hissedarı” olmak istiyor.

Kadınların kariyerindeki engeller

Anket sonuçlarını bildiren Çekici “Sektör çalışanı kadınların kariyer gelişimindeki engeller arasına pandeminin de katıldığı görülüyor. İlk üç sıradaki engeller, şirket yapısının uygun olmaması, objektif olmayan terfi uygulamaları ve pandemi döneminin terfi vb. süreçlerini etkilemesi olarak sıralanıyor.” ifadelerini kullandı.