Kategoriler
Emlak Haberleri

Gayrimenkul yatırımcılar tarafından yoğun ilgi görüyor

Sermaye piyasasında oldukça aktif bir hafta geride kaldı. 11 günde mevduat hesaplarında 8 milyar 821 milyon dolar azalma gözledi. Bu mevduat hesaplarından eksilen dolarlar ise gayrimenkul yatırımına döndü. Konut, fiyat ve ödeme avantajları ile gözde yatırım araçlarından biri konumuna geldi. Ayrıca kredi ile konut alımları da artış gösterdi. Böylece gayrimenkul yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gösterilen başlıklardan biri oldu.

Hareketlilik devam edecek

Bankacılık sektöründe Nisan ayında ödenecek dış borçlarda daha yüksek bir kur üzerinden ödeme yapmamak adına geçtiğimiz hafta dolar arttı. Ayrıca ABD tahvillerinde dalgalanmalar arttı. Bununla birlikte yeni merkez bankası başkanının da kim olacağı merak konusuydu. Böyle bir hafta içinde dolar kuru 7,21 iken 8,33 oldu. Daha sonra ise bu kur aşağı indi. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu  açıklamaları da aşağı yönlü harekete yönelikti. Daha sonra ise stopaj kararı çıktı. Bunun üzerine döviz sahipleri dövizlerini hızla TL cinsine döndürdü. 19-30 Mart aralığında gerçek kişilerin mevduat hesabındaki 165 milyar 735 milyon dolar 156 milyar 914 milyon dolara düştü. Toplamda 8 milyar 821 milyon dolar azalış gözlendi. Analistlere göre ise TL yatırımları artacak. Stopaj oranlarındaki avantajlar sayesinde mayıs ayına kadar artış devam edecek.

Gayrimenkul yatırımcılar arttı

Döviz bozdurup TL ile yatırım yapmak istemeyenler gayrimenkul tercih edebilir. Geçtiğimiz 10 gün içerisinde gayrimenkul satışında artış mevcut. Ayrıca nakit alımlar da ön plana çıkıyor. Yüksek faiz oranına rağmen kredili konut alımları da arttı. Bununla birlikte bir haftada çekilen konut kredisi toplam 338 milyon 848 bin lira olarak belirtiliyor. Ayrıca toplam konut kredisi miktarı ise 252 milyar 62 milyon 866 bin TL.

Diğer emlak haberleri için tıklayın…

Exit mobile version