Kategoriler
Emlak Haberleri

Gayrimenkulde fiyat dalgalanmaları yatırımın yönünü toprağa çekti

Gayrimenkulde fiyat dalgalanmaları hakkında düşüncelerini dile getiren Turpa Emlak Menemen Temsilciliği gayrimenkul danışmanı Erhan Akın, “Dalgalanmalar devam ediyor” şeklinde açıklamada bulundu. Akın’a göre şimdilerde yatırımın yönü tarlaların üzerine toplanmış durumda.

Gayrimenkulde fiyat dalgalanmaları devam ediyor

Salgın hastalık kapsamı boyunca sektörler arası olumsuz etkileşim devam ediyor. Negatif seyrin bir diğer adresi olan gayrimenkul sektöründe ise fiyat dalgalanmalarının yaşanması bir hayli sıkıcı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Turpa Emlak Menemen Temsilciliği gayrimenkul danışmanı Erhan Akın, yatırımcıların yeni yönelimini tarla, bağ ve bahçe olarak dile getirdi. Faizlerin artışı ve pandeminin etkisine bağlı olarak gayrimenkul yatırımcılığının düşüşü giderek daha belirgin bir hale gelmeye başladı. Daha önce yatırımlarını arttırmak isteyenler döviz veya borsada değerlendirdiği süreci şimdi toprak yatırımlarıyla sürdürüyor.

Tarla, bağ ve bahçenin fiyatları arttı

İzmir’de gayrimenkul sektörünün her geçen gün değer kazanarak büyüdüğünden söz eden Akın, buna en büyük sebebi göç olarak gösterdi. Yüzde 5’e erişen net göç oranı ilçe bazında devam etmektedir. Ancak olumluya dönüşen bir gelişmeyi yine olumsuz bir seyre dönüştüren hareket ise deprem sonrası konut fiyatlarının artışı oldu. 0-5 yaş arasındaki konutlarda ve villalarda yaşanan fiyat artışları İzmir’deki genel fiyatları yüzde 28,42’ye çıkardı. Eski yapılarda fiyatların artmadığını ve zaman zaman düştüğünü gözlemleyen Erhan Akın, “Tarla, bağ ve bahçelerdeki artış daha fazla” dedi. Menemen’e yakın olduğu tespiti yapılan tarlaların dönüm bazında 50 bin TL ila 60 bin TL arasındaki değişimi, belli yerlerde 100 bin TL’yi geçmiştir. Bu nedenle yatırımcılara verilen tavsiyeler arasında tarla ve arsa alımları her zaman önde.

Emlak piyasası durgun

Salgın hastalığın yaşanmasıyla birlikte emlak piyasasında gözle görülen bir durgunluk var. Yasakların kalkmasının beraberinde piyasaya hareket kazandırmak için yeniden konut kredisinin düşmesi gereklidir. Sektörün geleceğini sağlamlaştırmak ve daha iyi hale getirmek için gösterilen çabalar, gençler üzerine daha çok sorumluluk yüklüyor. Turpa Emlak Menemen Temsilciliği gayrimenkul danışmanı Akın, “İlerleyen zamanda devletimizin emlak sektörüne dair çıkardığı yasalar sektörün önünü açmaya yardımcı olacak. Halkın ofislere olan güvenli tutumu da ilerleyen süreçte tüm satışların emlak ofislerinde gerçekleşmesini sağlayacaktır. Vatandaşlara vereceğim tavsiye ise kurumsal firmalarla çalışmaya özen gösterilmesidir. Bizler elimizden geldiğince hizmet verecek ve bu hizmeti her daim yükselteceğiz” diyor. Ancak gayrimenkulde fiyat dalgalanmalarının değişimi için önce belirgin seçenekler genişletilmelidir.

Exit mobile version