Kategoriler
Emlak Haberleri

Gaziantep konut fiyatları ile gündeme geldi

Gaziantep konut fiyatlarını giderek yukarı çeken diğer iller arasına giriş yaptı. Bu sert girişin özellikle vatandaşlar üzerinde tepkiye yol açtığı bilinirken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Altyapı Kuruluşları Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Bilgilendirme Toplantısı konut sorunlarını çözme maksadıyla gerçekleştirilmiştir.

Gaziantep üzerindeki satıcılar fiyatlarını yeniledi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi altında kurulan Altyapı Kuruluşları Koordinasyon Merkezi (AYKOME), güncel konut fiyatları ve yaşanan mağduriyetlere dikkat çekmek adına Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirdi.

AYKOME’nin Bilgilendirme Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa’nın önderliğinde katılım sağlanmıştır.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait Büyükşehir Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda, kent üzerinde ekipler tarafından yürütülen çalışmalara yer verildi. Ayrıca altyapı ve konut alanında yapılan faaliyetlerin konuşulduğu bilinirken, konu Gazi şehir’de yaşanan konut fiyatlarındaki zam oranlarına gelmiştir. Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuya ilişkin ortak çalışmalara imza atıldığını söylediği konuşma gereği, aynı zamanda yaşanan artışlara da dikkat çekti.

İlçe belediyeler iş birliği içinde uyumlu görünüyor

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ yaptığı sunum gereği, 2014 yılından bu yana ilçe belediyelerle birlikte yürüttükleri çalışmalardan bahsetti. 15 bin 600 hektar alana kavuşan Gaziantep’in, bu konuda büyük yararlar sağladığı aktarılmıştır.

Ayrıca TOKİ ile ortak yürütülen çalışmaların önemini ifade eden Karadağ, Kuzeyşehir Projesi’nin şehir üzerindeki konut taleplerine kolayca cevap vereceği belirtildi. Planlar dahiline eklenen bir diğer altyapı çalışmalarının devam ettiği ve bu süreçte faaliyetlerin senkronize bir şekilde uyumla devam ettiği görüldü. 2 milyon nüfuslu alan üzerinde yeni bir 2 milyon nüfusluk alan yaratacaklarından bahseden Karadağ, sunumunu verdiği değerli bilgiler ile sonlandırdı.

Yeni sisteme uygun yeni şehir planları

Toplantıda konuşmasını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gazi şehir’in geleceği adına önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Konuşmasında mutlaka Şahinbey ve Şehitkamil İlçe Belediye Başkan’larına teşekkürlerini ileten Şahin, şehirleri vücutlara benzeterek; iki ilçenin şehrin asıl ana damarı olduğundan bahsediyor. Toplam nüfusun bu ilçeler üzerinde toplandığı ve bu oranın yüzde 85’e ulaştığının altı çizilirken, herkesin elini taşın altına koyduğu açıkça görüldü.

Pandemi döneminde kaos ortamının yaratıldığı ancak bir şekilde Cumhurbaşkanının yaklaşımları sayesinde bu durumdan kolayca sıyrıldığımızı hatırlatan Şahin; artık önümüze bakmamız gerektiğini belirtiyor. Şehrin ilk olarak konut ihtiyacının karşılanması ve bu büyük oranlı açığın kapatılmasının ilk hedef haline dönüştürüldüğü görüldü.