Kategoriler
Toki Haberleri

Gaziantep Kuzeyşehir Toki konutlarında yaşam başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ortaklığıyla yükselen Kuzeyşehir konutlarında yaşam başladı. Proje kapsamında 8 bin 500 dönüm üzerinde 50 bin konut hayata geçirilirken, ev sahipleri yakın zamanda yerleşimde bulundu.

Gaziantep Kuzeyşehir konutları ilgi görüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ortaklığıyla yükselen Kuzeyşehir Toplu Konut Projesi için son zamanların yatay mimari anlayışı öne çıkarıldı. Hiçbir detayın atlanmadığı konutlarda Gaziantep’in bilinen mahalle kültürü yeniden canlandırılmıştır.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuya ilişkin açıklamada bulundu. Şahin, Gaziantep’in fazlaca göç aldığını hatırlatarak, nüfus kapasitesinin artışında en büyük eksikliğin konut olduğunun altını çizdi. Yaşanan sıkıntıyla birlikte harekete geçen TOKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 50 bin konutluk Kuzeyşehir Toplu Konut Projesi’ni hayata geçirmiştir.

Altyapı ve üstyapı çalışmalarının eksiksiz yapıldığını aktaran Şahin, projenin titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Kuzeyşehir’de tüm detayların atlanmadan, vatandaşların yaşamlarına uygun yapılan konutlar, çevre düzenlemesi kapsamında bolca yeşil alana sahiptir.

Aynı zamanda yaşam sakinlerine hizmet vermek adına, market, kasap, bakkal, okul ve cami gibi belirli mekânlar yaratılmıştır. Gelenekselliğin üzeri kapatılmadan devam ettirilen proje için, eğitimden sağlığa, alışverişten sosyal alanlara kadar pek çok ilgili alanın inşası tamamlandı. Sosyal donatılar ile adından sıkça söz ettirecek olan Gaziantep’in göz bebeği Kuzeyşehir Toplu Konut Projesi için, vatandaşlar Bakan Şahin’e teşekkürlerini iletti.

Kuzeyşehirli olmanın ayrıcalığı hissediliyor

Kuzeyşehir’de konut sahibi olan ve yakın zamanda yaşama başlayan vatandaş Remzi Kurt, mahalleden memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Duygularını ifade eden Kurt, “Büyükşehir Belediyemizden Allah razı olsun. Çok mutluyuz, burada yaşam oldukça güzel. Evler çok iyi ve komşuluk ilişkileri sıkı. Kenar semtten geldiğimiz yaşam bölgesinde kültür, insanlık, birlik ve beraberlik var. Ulaşım konusunda da otobüslerimiz tam saatlerde geçiyor.” dedi.

Vatandaş İbrahim Halil Yaprak, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projenin yatay mimarisi ve sunduğu sosyal olanaklardan bahsetti. Konut sayılarının artmaya başladığı alanda, insan ilişkilerinin güzel, sosyal ilişkilerin ise yüksek olduğunu dile getiren Yaprak; “Komşuluk ilişkileri bize eski mahalle havasını veriyor. Ayrıca binaların yüksek olmaması, yatay mimari ile öne çıkması oldukça iyi düşünülmüştür. İlişkilerin çok iyi olduğu bölgede, yeni konutlar için başka illerden gelmeye devam edenler var. Gaziantep kültürü farklı bir kültürdür. Başta yemeklerimiz olmakla birlikte, sosyal ilişkilerimizde de zaman zaman zorluk çekilmesine rağmen çoğu insan kısa sürede uyum sağlıyor. Ulaşım konusunda ise araç sayılarının arttırıldığı bölgede herhangi bir problem yaşamıyoruz.” dedi.

Satın aldığı eve yeni yerleşim sağlayan vatandaş Bahar Koca ise yeni yerleşim yerinde olmaktan epey keyifli görünüyor. Koca, “Hayat çok iyi geçiyor. Yaşam olarak, serinlik olarak… İhtiyaçlarımızı kolayca karşılıyoruz. Komşuluk ilişkileri iyi gidiyor. Binamızda oturum sağlayanlar çok sakin. Kat sayılarının az olması avantaj, kalabalık yaratmıyor.” diye konuştu.