Kategoriler
Toki Haberleri

Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir Toki kura sonuçları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, Kuzeyşehir’de inşa edilecek olan Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir Toki kura sonuçları yapılacak olan çekiliş ile belli oldu. 100 bin Toplu Konut Talep Örgütleme Projesi kapsamında Gaziantep, Kuzeyşehir hayata geçirilecek olan 2. ve 3. grup projenin kura sonuçları açıklandı.

Toplam 2 bin 200 konutun bulunduğu Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, Kuzeyşehir’deki toplu konut projesinde yer alacak olan evlerin hak sahipliği kura çekilişi bugün yapılacak. Kura çekilişi yapıldıktan sonra kura çekilişinde konut sahibi olmaya hak kazanan kişilerin isim listesi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yayınlanması süreci başlıyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 100 bin toplu konut projesi kapsamında hayata geçirilen projelere bir yenisi daha ekleniyor. Toki, konut sahibi olamayan düşük gelirli vatandaşlar için konut üretmeye devam ediyor. Bu güne kadar bir çok dar gelirli vatandaşı konut sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), konut projeleri üretmeye devam ediyor.

Korona virüs salgını nedeni ile kura çekiliş törenlerine 24 Mart 2020 tarihi itibarı ile ara verilmişti. Ancak vatandaşların katılımı olmadan kura çekilişi 28 Nisan 2020 tarihi itibarı ile başladı. Böylece Toki Manisa Köprübaşı projesinin internet üzerinden kura çekilişi yapılarak başlanmış oldu.

2. ve 3. grup 3+1 konutlara 905 başvuru oldu

Projede 2. grupta yer alan 3+1 tip dairelere 425 başvuruda bulundu. Projedeki 3. grupta bulunan 3+1 tip dairelere ise toplam 480 kişi başvuruda bulundu.  Toki 100 bin sosyal konut projesi kapsamında Gaziantep, Şehitkamil Kuzeyşehir’de hayata geçirilecek olan toplu konut projesine toplam 905 kişi başvuruda bulundu. 1. grupta yer alan 1.073 adet 2+1 tip konutun kuraları ise 19 Kasım 2020 tarihinde Perşembe günü gerçekleştirildi.

Projedeki daire tipleri neler?

Toplu konut projesinde yer alan konutların iki farklı tipte tasarlanmış durumda. İki farklı tip olarak tasarlanan dairelerden biri 2+1 tipindeki daireler, diğeri ise 3+1 tipindeki konutlar olarak yer alıyor. Toplam 1.976 adet dairenin yer alacağı toplu konut projesinde dairelerin 1.073 tanesi 1. grupta yer alan 2+1 tipindeki dairelerden meydana geliyor. Projedeki dairelerin 405 tanesi 2. grupta yer alan konutlardan meydana geliyor. Konutları 498 tanesi ise 3. grupta yer alan 3+1 tipindeki dairelerden meydana geliyor.

Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir Toki kura sonuçları nerede yayınlanıyor?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, Kuzeyşehir’de inşa edilecek olan Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir 2. ve 3. grup konutların kuraları 20 Kasım 2020 tarihinde Cuma günü gerçekleştirildi. 20 Kasım 2020 tarihinde Cuma günü saat 10:00’da yapılan kura çekilişi ile konut sahipleri belirlenmiş oldu.

Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, Kuzeyşehir’deki toplu konut projesinde kura sonuçları TOKİ’nin web sitesinden açıklanıyor.

Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir Toki Evleri projesi ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar 444 86 54 numaralı telefonu arayabilir.