Kategoriler
Toki Haberleri

Toki Gaziantep şehrinin yeni yüzünü inşa etmeye devam ediyor

Gaziantep’te konumlu 23 bin 603 daire projesinin 20 bin 813 gibi büyük bir kısmını vatandaşa teslim eden TOKİ, şehrin yeni yüzünü inşa etmeye hızla devam ediyor. Bununla birlikte Gaziantep’te 23 okul, 1 hastane ve 3 sağlık ocağı inşa eden  TOKİ aynı zamanda 17 cami, 16 ticaret merkezi, 2  spor salonu ve 2 kamu hizmet binasını da vatandaşların kullanımına sundu. TOKİ’nin şehirde yaptığı en büyük çalışmalardan biri ise 33 bin seyirci kapasiteli stadyum olarak öne çıkıyor. Son 19 yıldır Gaziantep’te konut projeleri ile şehri yeniden inşa eden TOKİ çalışmalarını büyük oranda bitirmiş durumda. Şehre her alanda yatırım yapan Toki Gaziantep bölgesini 2023 Türkiye vizyonuna hazırlama görevini yerine getirir durumda.

Toki Gaziantep Kuzey Şehir 

Kuzey Şehir projesiyle gündeme gelen TOKİ, Türkiye’nin en büyük sosyal konut projelerinden birini yürütmesiyle dikkat çekiyor. Gaziantep içerisinde ayrıca bir şehir konumundaki projede bütün sosyal olanaklar mevcut. Ayrıca projede yaşama dair tüm ihtiyaçları gidermek mümkün. Kuzey Şehir projesinin 2023’e kadar bitmesi söz konusu. Kuzey Şehir projesi kapsamında toplamda 250 bin kişinin yaşaması düşünülüyor.. Ayrıca 50 bin dairenin inşaatı planlar arasında yer alıyor. Projede dikkat çeken bir başka detay ise yatay mimarisi. Ayrıca proje yöresel özelliklere fazlasıyla ev sahipliği yapıyor. Proje kapsamında bolca yeşil alan, yürüyüş yolu ve oyun parkı mevcut durumda. Ayrıca proje, mahalle kültürünü yaşamaya da elverişli olacak.

Millet Bahçesi yapımı devam ediyor

TOKİ’nin şehirde yürüttüğü bir diğer proje olan Millet Bahçesi ise inşaat aşamasında. Gaziantep’te yıkılan Kamil Ocak Stadı’nın yerine yapılan proje vatandaşlara yeni bir yaşam alanı sunacak. Proje kapsamında vatandaşın kullanımına açık olacak şekilde çarşılar, yürüyüş yolu ve çim bölgeler yer alacak.  Toplam proje alanı ise 57 bin 485 metrekare. Ayrıca projede 15 bini aşkın ağaç dikimi planlar arasında. Ayrıca proje alanında 300 metrekare genişliğinde bir alana kütüphane ve millet kıraathanesi de mevcut olacak. TOKİ, tüm hızıyla şehre yatırım yapmaya devam ediyor.

Diğer emlak haberleri için tıklayın…

Exit mobile version